MAE, informații de ultimă oră pentru românii de pe insula Samothraki: Trei nave de transport pasageri și mașini, PROGRAM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto: Cristi Minculescu, român blocat pe Samothraki
foto: Cristi Minculescu, român blocat pe Samothraki

Consulul General al României la Salonic se află în Portul Alexandroupolis. MAE anunță că 25 de mașini înmatriculate în România au fost transportate de pe insula Samothraki pe continent, la Alexandroupolis. A fost și o cursă cu pasageri, dar a avut la bord doar pasageri eleni. 

”Diplomatul român va rămâne în zonă până la finalizarea demersurilor de evacuare a tuturor cetățenilor români aflați în zona portului", potrivit unui comunicat de presă MAE. 

Conform informațiilor de ultimă oră comunicate de către reprezentanții Consulatului General al României la Salonic, programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule este:

- Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la ora 20:30 și ora 01:00 (ora locală)

- Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la ora 21:00 (ora locală)

- Nava ANDRUS JET, pentru pasageri și autoturisme cu plecare în jurul orei 22:00 (ora locală)

Cetățenii români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel