MAE, atenționare de călătorie pentru Tanzania. Klaus Iohannis ajunge mâine acolo. "Există pericolul producerii unor atentate teroriste"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
MAE, atenționare de călătorie pentru Tanzania. Klaus Iohannis ajunge mâine acolo. "Există pericolul producerii unor atentate teroriste" / Foto: Pixabay
MAE, atenționare de călătorie pentru Tanzania. Klaus Iohannis ajunge mâine acolo. "Există pericolul producerii unor atentate teroriste" / Foto: Pixabay
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Unită Tanzania.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Unită Tanzania. Președintele Klaus Iohannis urmează să ajungă mâine acolo, ca parte din turul său african.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, safari în Kenya, în cea de-a doua zi a turneului african - Galerie foto

"Cetăţenii români care trebuie să se deplaseze în Tanzania, sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zona unde urmează a călători. Datorita instabilității politice recomandăm cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în acest stat.

Având în vedere posibilitatea producerii unor manifestaţii de stradă sporadice în Zanzibar, recomandăm tuturor cetățenilor români care se deplasează în această regiune autonomă a Tanzaniei să evite participarea la manifestaţii sau prezenţa în zone populate, cât şi prezenţa în zone unde ar putea izbucni un protest spontan (piețe, centre comerciale, instituții publice etc.).

Există pericolul producerii unor atentate teroriste pe teritoriul Tanzaniei. 

Recomandăm vigilență în zonele de graniță a Tanzaniei, datorită prezentei crescute a unor grupări de crimă organizată.

Totodată, recomandăm o atenție crescută pe teritoriul Tanzaniei, deoarece au loc frecvent tâlhării și jafuri în zone turistice precum Zanzibar, cât şi Dar es Salaam.

Contactarea autorităţilor române

România nu are misiune diplomatică în Tanzania, reprezentarea diplomatică și consulară fiind realizată de către Ambasada României în Kenya.

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, cetăţenii români pot solicita, în caz de necesitate, asistență și protecție consulară din partea misiunilor diplomatice ale statelor membre existente în acest stat.

Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi în Tanzania sau vă aflaţi deja pe teritoriul său, vă recomandăm să vă adresaţi Ambasadei României în Kenya şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, care pot decurge în urma unei situaţii de criză în care sunt implicaţi.

Cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie și aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 Alte recomandări

Vă recomandăm să încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă, datorită serviciilor sanitare și spitalicești precare din această țară!

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat, ori care se deplasează în această țară, sunt sfătuiți să aibă în vedere următoarele:

- Să ia toate măsurile posibile pentru asigurarea securității personale;

- Să evite circulația pe timp de noapte, în locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării;

- Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini;

- În cazul călătoriilor, să păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a deplasării;

- Să se informeze în prealabil asupra situaţiei medicale din zonă!

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi să accesaţi, spre consultare, pagina dedicată de Internet: http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori.

Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est) sunt solicitaţi să prezinte carnetul galben de vaccinări împotriva Febrei Galbene, la intrarea în aceste ţări (Kenya, Uganda, Rwanda,Tanzania, Burundi).

Vă recomandăm să contactați companiile aeriene cu care doriți să călătoriți spre ţările CAE pentru a verifica dacă aceștia solicită Carnetul Galben la îmbarcarea în România spre ţările CAE şi invers, având în vedere că au existat cazuri de acest gen în trecut", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel