Data publicării:

MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Germania

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Germania.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania, Landul Bavaria, avertizând că autoritățile locale a fost emis Cod portocaliu (nivel 2) de furtuni puternice în mai multe localități, după precipitațiile abundente care au produs inundații locale.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania, Landul Bavaria, că autoritățile locale au emis avertismente de furtuni puternice (cod portocaliu, nivel 2) pentru mai multe localități, urmare a precipitațiilor abundente care au produs inundații locale și ruperea unor baraje.

Potrivit unei atenționări de călătorie emise duminică de MAE, au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă în continuare. De asemenea, există și unele perturbări ale traficului feroviar și rutier. Pentru gestionarea situației, autoritățile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forțele de intervenție pentru protecția civilă”, scrie Agerpres.

Asistență consulară pentru români

Cetățenii se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică, accesând pagina de Internet https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html.

Situația detaliată a avertismentelor oficiale pentru fiecare localitate bavareză afectată poate fi consultată la pagina de Internet: https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warntabellen/warntab_bay_node.html.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următorul telefon de permanență al oficiului consular: +491602087789.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://munchen.mae.rohttps://meteoalarm.org, și https://www.mae.ro.

Citește și: Au fost găsite trupurile neînsuflețite ale celor două fete luate de viitură în Italia. Cristian Molnar e în continuare de negăsit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel