România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 18 oct 2019 / 19:18
Macron, despre decizia de a se opune începerii negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a apărat vineri decizia de a se opune începerii negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, argumentând că nu este momentul potrivit pentru ca blocul comunitar să accepte noi membri, relatează DPA. 

'Nu suntem la ritmul potrivit', a spus el, afirmând că de exemplu îi vor fi necesari blocului comunitar 20 de ani pentru a răspunde crizei financiare din 2008 creând un nou sistem bancar robust. 'Îmi cer scuze pentru că nu cedez mereu tiraniei majorităţii', le-a spus Emmanuel Macron jurnaliştilor de la Bruxelles.

'Încerc să fac ce cred că e bine la nivel politic şi strategic', a adăugat el. În acelaşi timp, el a elogiat Skopje şi Tirana pentru că au realizat 'transformări profunde cu mult curaj'. Şefii principalelor instituţii ale Uniunii Europene au calificat vineri drept o 'greşeală istorică gravă' blocarea începerii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania de către anumite state membre la summitul UE de la Bruxelles.

'Este o greşeală istorică gravă', a acuzat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la conferinţa de presă de după încheierea Consiliului European. Preşedintele acestui for, Donald Tusk, a spus şi el că decizia reprezintă 'o greşeală', întrucât 'o majoritate zdrobitoare a statelor membre susţine deschiderea acestor negocieri', potrivit Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro