Chirieac, ipoteză cruntă pentru Guvernul Cîțu. ”Spiritul alegerilor libere, sufocat. Pierzătorii au împărțit cașcavalul”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după ce partidele politice au ajuns la o înțelegere pentru formarea unei coaliții de guvernare. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat în direct la România TV declarațiile liderilor politici după negocierile pe care le-au avut la Vila Lac. 

”Am aflat doar împărțirea cașcavalului pe care s-au bătut înspăimântător în ultimele două săptămâni. Asta am aflat. Eu nu cred că va fi un Guvern care va dura patru ani de zile, cum s-a încercat să se sublinieze aici. E adevărat că președintele Kelemen Hunor ne-a spus că am avut 12 guverne în 8 ani, probabil că așa este. Avem însă o problemă mare, avem în coaliția de guvernare un partid care este hashtag rezist, asta e situația, nu știu cum se va descurca. E vorba de un partid care agita momâile alea îmbrăcate în pușcăriași și spânzurate în Piața Victoriei. Momâile înfățișau diverși lideri ai momentului. Acum trebuie să facă efectiv ceva. Eu am mari reticențe față de persoana primului ministru, domnul Florin Cîțu, incapabil să comunice. Cel care s-a dus să ducă o scrisoare aberantă partidului din opoziție și a refuzat să dea ochii cu președintele partidului aflat în sediu, e vorba de Marcel Ciolacu. Cele peste 20 de milioane de euro împrumutate nu sunt povești de campanie, ci probleme care trebuie rezolvate în perioada care vine. Eu am un sentiment profund negativ la anunțarea acestui Guvern condus de domnul Florin Cîțu. Văd că PNL a lăsat o mână și un picior în această negociere. Ministere foarte importante sunt la USR PLUS, inclusiv Ministerul Fondurilor Europene unde ministrul Boloș a făcut o treabă extraordinară. Mare, mare păcat. La Justiție, Cătălin Predoiu va fi schimbat pentru că ministerul se duce la USR. În opinia mea, este o structură nefuncțională și ne vom lămuri foarte curând că lucrurile stau chiar așa. Spiritul alegerilor libere a fost sufocat. Am făcut alegeri, un partid a câștigat alegerile, iar pierzătorii au anunțat că și-au împărțit cașcavalul. (...) Eu cred că în șase luni de zile vom avea un alt Guvern”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel