Data actualizării:
Data publicării:

Lumea, sufocată și UCISĂ de poluare. FOTO sfâșietoare cu ultimele momente ale unui elefant, ale unei țestoase, ale unui rinocer: O lume naturală DISPARE

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ultimele momente din viața unor animale au fost surprinse în imagini.

Ultimele momente înainte de moartea ultimului mascul de rinocer alb nordic, ale unui elefant de 66 de ani care înoată în ocean și ale renumitului primatolog Jane Goodall în căutarea cimpanzeilor în Tanzania, la începutul anilor 1960, au fost surprinse într-o colecție de fotografii puternice care au fost donate pentru a strânge fonduri pentru proiecte de conservare.

La inițiativa Vital Impacts, fondată de jurnalistul vizual Eileen Mignoni și Ami Vitale, fotografi de renume își donează imaginile pentru a ajuta mediul înconjurător. Imaginile vor fi vândute pentru a strânge fonduri și pentru a sensibiliza organizațiile de conservare de la bază. 

Povestea din spatele imaginilor

Fotografia realizată de Hannah Le Leu arată un pui de țestoasă de mare verde care iese la suprafață pentru aer lângă Insula Heron, Australia, sub un cer plin de păsări răpitoare.

Imaginea lui Ami Vitale, care a fost fotograf de conflict timp de un deceniu înainte de a deveni fotograf de natură sălbatică, îi arată pe Kilifi, un rinocer în vârstă de 18 luni, și pe gardianul său, Kamara. 

Joseph Wachira mângâie Sudanul, ultimul mascul de rinocer alb nordic de pe planetă, cu câteva momente înainte de moartea sa, în martie 2018, la Ol Pejeta Conservancy din nordul Keniei. Acum, două femele sunt tot ce au rămas din specie.

"Cred că această imagine este atât de frumoasă și sfâșietoare. Reprezintă ce este mai bun și mai rău din umanitate. Cred că oameni ca JoJo (Joseph Wachira) din această fotografie reprezintă tot ce este mai bun din umanitate și că toți îl avem în noi și că este vorba doar despre reimaginarea lumii noastre și să visăm și să credem că putem schimba acest curs pe care ne aflăm", a spus Vitale.

Rajan, un elefant asiatic în vârstă de 66 de ani, care înoată în Oceanul Indian a fost surprins de Jody MacDonald. Rajan a fost dus în Insulele Andaman pentru exploatare forestieră în anii 1950, potrivit fotografului. După ce exploatarea forestieră a fost interzisă, Rajan a continuat să locuiască acolo, „făcând plajă pe plajă, înotând în ocean și căutând hrană în pădure”, până la moartea sa până în 2016.

Se știe că urangutanii imită comportamentul uman, iar unul a fost surprins de Andrew Suryono în timp ce se adăpostește de ploaie sub o frunză. Urangutanul este singura maimuță mare din Asia și se găsește mai ales în Borneo și Sumatra în Indonezia. Populațiile de urangutani din Bornean au scăzut cu peste 50% în ultimii 60 de ani, iar specia și-a pierdut mai mult de jumătate din habitatul său în ultimii 20 de ani, potrivit WWF.

Fotografia lui Jennifer Hayes arată un pui de focă arpă care se adăpostește de vânturile care cufundă gheața și care acoperă Golful St. Lawrence, Canada.

Doi jaguari au fost salvați din comerțul ilegal cu animale de companie din sudul Cancun, Mexic, în 2008. Animalele au fost ținute ca animale de companie și apoi pur și simplu eliberate atunci când nu mai erau căutate, potrivit fotografului Steve Winter. Aceste două animale au fost salvate și și-au trăit zilele într-un sanctuar. Winter și soția sa Sharon Guynup descoperă comerțul ilegal cu pisici mari de zeci de ani.

Aceste maimuțe sunt fotografiate la centrul de reabilitare a vieții sălbatice de la ONG Animals World din Libreville, Gabon. Această fotografie face parte din Photo Ark, un proiect documentar fondat de fotograful Joel Sartore pentru a salva specii și habitat.

Harriet, o bufniță uriașă, a fost salvată ca pui și locuiește de 35 de ani la Sanctuarul de păsări Kuimba Shiri din Zimbabwe, potrivit fotografului Nick Brandt. Ceața a fost creată de mașinile de ceață la locație, ca un „vizual unificator”. „Ne aflăm din ce în ce mai mult într-un fel de limbo, o lume naturală care acum dispare din vedere”, a spus Brandt pentru Vital Impacts. „Ceața este, de asemenea, un ecou al fumului sufocant de la incendiile de vegetație, intensificat de schimbările climatice, care devastează atât de mult planeta”, potrivit CNN.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNN (@cnn)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel