Lukașenko îl critică pe Scholz pentru că a făcut publice detaliile conversației cu Putin. "Nu înțelege nimic în politică"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lukașenko îl critică pe Scholz pentru că a făcut publice detaliile conversației cu Putin. "Nu înțelege nimic în politică" / Foto: Kremlin.ru
Lukașenko îl critică pe Scholz pentru că a făcut publice detaliile conversației cu Putin. "Nu înțelege nimic în politică" / Foto: Kremlin.ru
Lukașenko îl critică pe Scholz pentru că a făcut publice detaliile conversației cu Putin. 

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, l-a criticat pe cancelarul german Olaf Scholz pentru că a făcut publice detaliile conversației cu Vladimir Putin.

"El nu înțelege și nu vrea să înțeleagă nimic în politică", a spus Lukașenko vineri, în timpul unei conversații cu jurnaliştii, scrie agenția de stat BelTA.

"Astfel de conversații între cei doi șefi de stat sunt absolut închise. Puteți vorbi despre conversație și să o faceți publică doar cu acordul celui de la celălalt capăt al firului. Trebuia să fie de acord cu Putin, să-l întrebați: Aici vreau. Și așa mai departe", a afirmat Lukașenko

El a amintit că președintele francez Emmanuel Macron a "promovat într-un fel jurnaliștilor" detaliile conversației cu Putin. "Nu este posibil", a spus Lukașenko.

Serviciul de presă prezidențial citează comentariul lui Lukașenko în legătură cu declarațiile lui Scholz conform cărora, într-o conversație cu el, Putin ar fi început să nege independența Belarusului și a Ucrainei. Potrivit președintelui belarus, el cunoaște "un alt punct de vedere al președintelui Rusiei". "Și principalul este ceea ce vă spun: suveranitatea, independența statului nostru - acestea sunt lucruri de neclintit" a mai spus Lukașenko.

Lukașenko: Belarus a reconfigurat avioane de luptă pentru a transporta arme nucleare

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat vineri că avioanele de luptă SU-24 belaruse au fost reconfigurate pentru a putea transporta armament nuclear, relatează Reuters. Într-o declaraţie pentru presă, Lukaşenko a explicat că această decizie a fost agreată anterior cu preşedintele rus Vladimir Putin.

"Putin și cu mine am spus odată la Sankt Petersburg că vom transforma și aeronavele Su-24 din Belarus, astfel încât să poată transporta arme nucleare. Ce crezi, ne stingem limba? Totul este gata!", a spus Lukașenko în fața jurnaliștilor, scrie Interfax.

Belarusul nu are propriile arme nucleare, însă este un aliat al Rusiei şi a permis ca teritoriul său să fie folosit pentru invazia rusă din Ucraina. 

Zelenski a reacţionat la felicitările adresate de Lukaşenko: Se dă în spectacol în public ca un clovn

Zelenski a reacţionat la felicitările adresate de preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, Ucrainei. Consilierul şefului Biroului Preşedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, a avut un comentariu la mesajul de felicitare adresat de Lukaşenko, susţinând că acesta se dă în spectacol în public ca un clovn.

Şeful regimului de la Minsk, Belarus, Aleksandr Lukaşenko, este convins că lumea nu vede sprijinul său acordat Rusiei în războiul dus împotriva Ucrainei. Prin urmare, acesta le urează ucrainenilor un 'cer (spaţiu aerian) paşnic', trimiţând în acelaşi timp obuze către ei, relatează RBC-Ucraina, cu referire la comentariul lui Mihailo Podoliak, consilier al şefului Cancelariei Preşedintelui Zelenski, relatează ZN.UA.

'Presupun că domnul Lukaşenko consideră la modul cel mai serios că întreg mapamondul nu vede complicitatea sa directă şi a grupării sale politice în crimele comise din mod deliberat împotriva Ucrainei. Şi, prin urmare, continuă să organizeze un spectacol ridicol în public ca un clovn. Ieri susţinea că în două-teri zile totul se va termina şi ucrainenii nesupuşi vor fi linşaţi, iar astăzi, după cele mai bune tradiţii ale unor persoane cinice, doreşte Ucrainei un "cer paşnic", trimiţând tone de proiectile mortale de pe propriile sale aerodromuri pentru a ataca oraşele paşnice ucrainene", a afirmat Podoliak.

Potrivit lui Mihailo Podoliak, din punct de vedere juridic, tot ceea ce face domnul Lukaşenko este scris în mod cert şi concret cu sângele ucrainenilor. Drept urmare, potrivit consilierului lui Ermak, este necesar să aşteptăm sfârşitul războiului, în care Ucraina va câştiga cu certitudine, 'pentru a examina în mod detaliat toate aspectele şi nuanţele 'cerului (spaţiului aerian) paşnic de deasupra Ucrainei'. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel