Lukaşenko cere să se trimită hrană migranţilor blocaţi la frontiera belaruso-polonă
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Aleksandr Lukaşenko a ordonat să se trimită hrană migranţilor blocaţi la frontiera belaruso-polonă, potrivit presei din Belarus. 

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat să fie trimise alimente migranţilor blocaţi la frontiera ţării sale cu Polonia, a relatat sâmbătă agenţia de presă belarusă Belta, citată de dpa.

Mii de migranţi sunt blocaţi într-o zonă neutră între Polonia şi Belarus, în condiţii meteo tot mai grele. Corturi cu alimente sunt acum amplasate pentru a ajuta migranţii. Alimentele sunt destinate tuturor migranţilor, însă Lukaşenko a cerut ca minorilor să li se acorde prioritate.

Potrivit unor relatări din Belarus, câteva zeci de persoane s-au adunat la postul de trecere spre Kuznica, în Polonia, care este blocat, şi au început să scandeze 'Germania, Germania!', destinaţia-ţintă a multora dintre oamenii blocaţi la frontieră.

Cadavrul unui tânăr sirian a fost găsit la frontiera belaruso-polonă 

Totodată, poliţia poloneză a anunţat sâmbătă că a descoperit cadavrul unui tânăr sirian la frontiera dintre Belarus şi Polonia, potrivit Agerpres.

'Cadavrul unui tânăr de naţionalitate siriană a fost descoperit ieri (vineri - n.r.), în pădure, în apropiere de Wolka Terechowska', a transmis poliţia din regiunea Podlasia (est) într-un comunicat de presă, potrivit căruia 'cauzele decesului nu au putut fi stabilite la faţa locului'.

Acest deces ridică la 11 numărul migranţilor care şi-au pierdut viaţa la această frontieră între UE şi Belarus, potrivit estimărilor mass media.

O nouă tentativă nocturnă de forţare a frontierei de către 'o sută de persoane'

Pe de altă parte, poliţiştii au semnalat o nouă tentativă nocturnă de forţare a frontierei de către 'o sută de persoane', în aceeaşi regiune. 'La vederea poliţiştilor şi soldaţilor, persoanele care se aflau de partea belarusă (a frontierei) au fugit în pădure', potrivit poliţiei. Mii de migranţi, în majoritate originari din Africa şi Orientul Mijlociu, au trecut sau au încercat să treacă frontierele Belarusului în ultimele luni pentru a intra în Lituania, Polonia sau Letonia.

Uniunea Europeană îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko că a provocat intenţionat această mişcare migraţională în replică la sancţiunile economice pe care blocul comunitar le-a adoptat la adresa sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel