Lufthansa a anulat aproape toate zborurile din Germania
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Compania Lufthansa a fost nevoită să anuleze aproape în totalitate zborurile din Germania. 

Lufthansa a anunțat miercuri anularea aproape a tuturor zborurilor sale din Germania din cauza unei greve, a anunțat marți compania într-un comunicat de presă, citat de CNN. Având în vedere că o grevă a personalului de la sol a sindicatului Ver.di va avea ”un impact operațional masiv în mijlocul sezonului de vârf”, compania aeriană a spus că ”trebuie să anuleze aproape întregul program de zbor la huburile sale din Frankfurt și Munchen.”

Odată cu începerea sezonului de vacanță de vară, compania aeriană a declarat că lucrează deja sub presiune mare pentru a restabili orarul de zbor pentru acest weekend, în urma grevelor anterioare. Greva de miercuri poate duce în continuare la anulări sau întârzieri individuale ale zborurilor joi și vineri, a avertizat Lufthansa. Pe aeroportul din Frankfurt vor fi anulate un total de 678 de zboruri, 32 dintre ele marți și 646 miercuri, potrivit Lufthansa. Se estimează că 92.000 de pasageri vor fi afectați.

La hub-ul din München vor trebui anulate un total de 345 de zboruri, inclusiv 15 marți și 330 miercuri. Se estimează că 42.000 de pasageri vor fi afectați, a spus Lufthansa.

Lufthansa a mărit salariile, cu toate acestea, grevele continuă

Lufthansa, care este un transportator principal al Germaniei, a adăugat că reprogramările pentru pasagerii afectați de anulări sunt foarte limitate. Sindicatul Ver.di solicită o creștere a salariului cu 9,5% pentru personalul de la sol Lufthansa, cu o creștere minimă de 350 de euro pe lună timp de 12 luni. Personalul este suprasolicitat din cauza lipsei semnificative de personal, a inflației ridicate și a înghețării salariilor pe trei ani, a spus sindicatul.

Michael Niggemann, director de resurse umane la Deutsche Lufthansa AG, a declarat marți jurnaliștilor că grevele ”provoacă pagube enorme”. Lufthansa a oferit ”creșteri salariale foarte substanțiale în următoarele 12 luni”, a spus el, adăugând că greva ”pur și simplu nu mai este proporțională”.

Greva urmează să înceapă miercuri la 03:45, ora locală și să se încheie joi, la 6:00, ora locală, a declarat sindicatul într-un comunicat.

Pilotul Osiceanu: Ne lovim de eșecul sistemului de management de tip corporatist

”Mâine pe 27 iulie, începând cu orele 03.45 și până pe 28 iulie orele 06.00, începe greva “furnicuțelor” Lufthansa de pe aeroporturile din Frankfurt și Munchen.

Ca o prima decizie majoră, Lufthansa și-a anulat toate zborurile sale de pe cele două aeroporturi, ceea ce va afecta 92.000 de pasageri la Frankfurt și 42.000 la Munchen, precum și 678 și respectiv 375 de zboruri ale companiei germane.

Oferta corporatiștilor de la Lufthansa, angajați plătiți regește, pentru “furnicile” companiei (angajații de la sol) a fost de mărire a salariului cu doar 250 euro pe lună și această mărire să fie în două trepte în funcție de rezultatele companiei. Citește mai multe AICI

O stewardesă nu vrea să se mai întoarcă în domeniu. ”Ar fi ca și cum m-aș împăca cu fostul”

Sonya Dhillon, în vârstă de 33 de ani, a lucrat la biroul de check-in al serviciului pentru clienți pentru Virgin Atlantic de pe aeroportul Heathrow timp de cinci ani, dar a fost disponibilizată în 2020.

Mulți colegi au simțit că nu sunt necesare concedieri la momentul respectiv și ar fi putut fi puși în concediu fără plată, explică ea. Când a fost concediată, ea a considerat că procesul de selecție nu a fost corect și a refuzat să fie trecută pe o listă de așteptare pentru a reveni în companie pe viitor. Virgin Atlantic spune că a desfășurat un proces de concediere legal și deschis după o consultare completă cu sindicatele recunoscute și s-a asigurat că oamenii sunt tratați ”echitabil și cu compasiune”. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel