Lucian Șova, declarația zilei despre situația din Transporturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova,  este invitatul redacției DC News, unde este așteptat să facă dezvăluiri despre accesarea fondurilor europene în infrastructura României.

Emisiunea în care va fi prezent ministrul Transporturilor, Lucian Șova, are loc joi, 5 iulie, 2018, începând cu orele 12,00, aceasta fiind transmisă în format live video pe site-ul WWW.DCNEWS.RO și pe Facebook.

Ministrul Transporturilor va face  lumină în ceea ce privește situația la zi a infrastructurii din  României. 

Cine este Lucian Şova

Lucian Şova, în vârstă de 58 de ani, a fost ales pentru al doilea madat ca deputat în 2016.  

În perioada septembrie 2010 – decembrie 2012 a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Bacău.

Lucia Şova a fost director general în cadrul Departamentului Transporturi Rutiere din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada ianuarie 2002 – iulie 2005.

Acesta a mai ocupat și funcția de director general adjunct în cadrul Autorităţii Rutiere din România din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada mai 2001 – ianuarie 2002.

Anterior, din ianuarie 2001 până în mai 2001 a fost consilier personal al ministrului Transporturilor.

La 28 iunie 2017, Lucian Şova a fost propus ministru al Comunicaţiilor în guvernul Mihai Tudose, depunând jurământul la 29 iunie 2017.

La 15 ianuarie 2018, Mihai Tudose şi-a înaintat demisia din funcţia de prim-ministru al României, după retragerea sprijinului politic în cadrul Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD, Lucian Șovă fiind ulterior investit în funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul Viorica Dăncilă.

Lucian Şova este  absolvit al Facultății de Inginerie Mecanică, specialitatea autovehicule rutiere din cadrul Universităţii din Braşov.

În 2006 a absolvit Institutul Naţional pentru Administraţie Bucureşti şi a devenit masterand în managementul calităţii în transporturi rutiere, diplomă primită în cadrul Universităţii din Oradea.

În 2009, Şova a urmat cursul de securitate şi bună guvernanţă din cadrul Universităţii Naţionale de Apărarea Carol I, Colegiul Naţional de Apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel