Loviturile cu rachete rusești zguduie Kievul și Lvovul: Polonia lansează avioane de vânătoare
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
În această dimineață, mai multe explozii au răsunat prin străzile Kievului pe măsură ce Ucraina a fost aruncată într-o stare de alertă maximă în urma unei serii de atacuri cu rachete lansate de bombardiere strategice rusești. 

Autoritățile locale au raportat că sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au respins cu succes atacul asupra capitalei, cu mai multe drone rusești fiind interceptate și doborâte.

Într-o declarație pe Telegram, primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a confirmat exploziile din oraș, cu toate că nu au fost raportate victime sau pagube semnificative. Serghei Popko, șeful administrației militare a Kievului, a dezvăluit că aproximativ zece rachete rusești au fost distruse deasupra capitalei și a zonelor înconjurătoare, subliniind eficacitatea măsurilor de apărare ale Ucrainei, notează Novinite.

Între timp, în regiunea vestică Lviv, autoritățile au raportat aproximativ 20 de rachete și șapte drone de atac care vizau infrastructura critică. În ciuda ofensivei, Lvivul însuși a rămas nevătămat, oferind un sentiment de ușurare în mijlocul haosului. Atacurile au determinat Polonia și aliații săi să activeze avioane de vânătoare pentru a-și apăra spațiul aerian.

Asaltul asupra Kievului și Lvivului a marcat a treia lovitură rusească asupra capitalei ucrainene în această săptămână. Mai mult, sistemele de apărare aeriană rusească au interceptat mai mult de zece rachete deasupra portului Crimeii Sevastopol, provocând răni și daune infrastructurii.

În replică la atacuri, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că a orchestrat violențele pentru a devia atenția de la recenta tragedie de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova. Zelenski a condamnat tactica lui Putin, citând desfășurarea de către Rusia a „sute de mii de teroriști” pe teritoriul ucrainean și subliniind angajamentul Ucrainei de a se apăra împotriva agresiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel