Lovitură puternică în 2025 dacă vor îngheța salariile și pensiile. A început numărătoarea inversă pentru recesiune? ”Ne va afecta pe toți”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Economistul Adrian Negrescu a lansat un scenariu negru pentru români. 

”Vor îngheța salariile în 2025, așa cum ar fi sugerat declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu?” a fost întrebat economistul. ”Asta ar însemna că ne ducem en fanfare către o recesiune puternică care ne va afecta pe toți. Din păcate, spre asta ne ducem. Împrumuturile statului cresc de la o lună la alta cu cel mai ridicat ritm din Uniunea Europeană. Deficitul bugetar se accentuează. Avem, după primele patru luni, deja 3 și ceva deficit, în condițiile în care pe tot anul ne-am asumat un deficit de 5%. (...) Legea așa spune: dacă depășești 50% din PIB, îngheți salariile bugetarilor, iar la 53 - 54%, trebuie să îngheți și pensiile. Ar fi o lovitură puternică pentru consumul din România în condițiile în care inflația va rămâne foarte ridicată” consideră analistul economic Adrian Negrescu. 

În cadrul emisiunii ”Totul despre Bani”, realizată de Mihai Ciobanu la DCNews și DCBusiness, economistul a întrebat, cu privire la inflația anunțată de BNR de 4,9%: ”Știți ce înseamnă asta?”, completând: ”O inflație dublă față de celelalte țări europene”. Șansele ca inflația să scadă în România sub 5% sunt foarte mici, consideră Adrian Negrescu. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel