Lovitură pentru Sorin Oprescu. Ce a decis Casa Regală a României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp

"Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Astăzi, 7 septembrie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu.

Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011.

Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin", se arată într-un comunicat al Case Regale.

Citește și: Analiză după arestarea lui Sorin Oprescu. Scenarii: Cine rămâne în picioare, cine pică- Exclusiv

Sorin Oprescu a fost decorat la data de 12 mai 2013, la Castelul Peleș din Sinaia, de către Principesa Margareta, care a acordat distincții mai multor personalități în numele Regelui Mihai. Primarul a fost decorat pentru "activitatea sa publică, prin care promovează profesionalismul și bunele practici atât în domeniul medical, cât și în dezvoltarea urbană a Capitalei". "Pentru inițiativele sale de înalt simbolism și forță identitară prin care a redat Bucureștiului monumente de for public care amintesc de rolul Coroanei în dezvoltarea țării, pentru susținerea publică a valorilor și principiilor Familiei Mele şi pentru ajutorul generos acordat de fiecare dată pentru organizarea evenimentelor Noastre publice; pentru perseverența și generozitatea cu care subliniază în activitatea sa importanţa Coroanei la consolidarea României, noi îi conferim Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer", așa cum a fost scris în brevetul semnat de Regele Mihai, care a însoțit decorația oferită Primarului General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel