Lovitură pentru șoferi. Un nou impozit
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 14 apr 2016, 20:27
WhatsApp
Companiile de consultanță propun Guvernului tehnocrat un nou impozit pentru șoferi, stabilit în funcție de gradul de poluare a mașinii. 

Taxa ar urma să fie stabilită în funcție de rezultatele ITP și s-ar adăuga celei de înmatriculare și impozitului auto. 

Timbrul de mediu și taxa de poluare introduse de Guvern începând cu 2007 nu au oprit intrarea de mașini second-hand în România.  "Ar trebui ceva mai mult faţă de acest timbru. Îl plătesc o dată şi după aceea pot să merg cu maşina pentru zece ani. Ar trebui ca maşinile mai poluante să plătească mai mult", spune Bogdan Belciu, partener într-o companie de consultanţă, potrivit Digi24

"S-a văzut la inspecţia tehnică care este nivelul de poluare şi s-a mers mai departe în fiecare an. Se pot folosi şi anumite praguri cheie pentru emisiile de dioxid de carbon", este de părere Daniel Anghel, partener într-o companie de consultanţă.

Importatorii de maşini second-hand sunt evident revoltaţi. "Dacă vrem să încurajăm producţia internă, adică producţia de maşini autohtonă, introducem un mecanism coerent cum se practică în toate ţările: plăteşti o taxă relativ simbolică un an, doi, trei, iar din al treilea an această taxă începe să se mărească, astfel încât tu să fii stimulat să vinzi maşina şi să iei o maşină nouă", spune Florea Pârvu, directorul unui târg de maşini second-hand.

G Ad:

Problema este că taxele de mediu impuse până acum au avut un efect invers. Din 2008, numărul mașinilor aflate în circulație pe șoselele României a crescut cu 21%. 57% dintre aceste mașini, aproximativ 5 milioane, sunt mai vechi de zece ani. În plus, dacă-n 2008 vârsta medie a mașinilor din România era de opt ani, în prezent e de 13 ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro