Loteria COVID-19. Cine face forme severe. Dr. Andrei Tudor Rogoz, explicaţii. "Terenul contează în răspunsul tău la infecţie"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr. Andrei Tudor Rogoz explică de ce infecţia cu COVID-19 este o loterie. Sursa: Pixabay
Dr. Andrei Tudor Rogoz explică de ce infecţia cu COVID-19 este o loterie. Sursa: Pixabay
Dr. Andrei Tudor Rogoz, specialist în boli infecţioase la Spitalul Clinic Sanador, a explicat de ce două persoane care locuiesc în aceeaşi casă nu au aceeaşi predispoziţie la infectarea cu noul coronavirus. 

Jurnalistul Val Vâlcu a punctat: "COVID-19 lasă impresia că este o loterie. Adică în funcție de genetică, unii sunt mai mult afectați, alții mai puțin. De exemplu, soț-soție, el cu diverse patologii, supraponderal și așa mai departe, soția, normoponderală, fără altă patologie face o formă mai gravă. E corectă această impresie? Că totul ține de șansă?". 

Dr. Rogoz a venit cu explicaţii clare. 

"Probabil că există niște factori predispozanți, dar aceștia nu au fost identificați încă, care să te ducă la neșansa de a avea o evoluție din aceasta trenantă, prelungită, până în a doua săptămână de boală. Atunci când începe să conteze terenul pe care s-a întâmplat lucrul ăsta.

Adică dacă două persoane, aleator, au sau nu evoluție mai severă sau nu, în final contează, în a doua săptămână de boală, sau în orice caz atunci când începe să se manifeste ca o infecție severă, și terenul propriu. Adică persoana aceea, tânără, care chiar dacă ar face o formă mai severă, cred că va și trece mai ușor prin nivelul acela de severitate al bolii. Terenul contează în răspunsul tău la infecție. chiar dacă este, probabil, aleator pe cine lovește mai tare”, a replicat dr. Andrei Tudor Rogoz. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel