LOCKDOWN. Vasi Rădulescu, explicații ”pentru cei care înjură și nu înțeleg nici cele mai simple chestiuni”
Medicul Vasi Rădulescu a revenit cu un update după ce a vorbit, miercuri, în contextul pandemiei, despre un nou lockdown.
Medicul Vasi Rădulescu transmitea, miercuri, „să pronunțe cineva dintre oficiali, mai repede așa, cuvântul magic LOCKDOWN”. „Pentru toată lumea. Inclusiv pentru vaccinați. Pentru că dacă o mai lălăim ne scufundăm de tot. Știu sigur că vaccinații nu se vor supăra, pentru că de, cei mai mulți dintre ei au priceput în ce suntem, au suficientă empatie. De ce lockdown și pentru ei? Pentru că nu avem timp să mai cernem între X și Y. Presiunea e prea mare. La noi va merge doar cu măsuri dintre cele mai dure. Îmi pare rău să tot zic asta. Doar că 331 de decese nu reprezintă decât o mică parte din ce poate fi în perioada următoare”, preciza medicul.
Ulterior, în urma mesajelor primite, a revenit cu o precizare: „Later edit: pentru cei care înjură și nu înțeleg nici cele mai simple chestiuni - lockdown-ul este limitat, cu vaccinare permisă, cu relaxare progresivă apoi, totul gândit pentru a lua din presiunea de pe ATI. Adică fix ce au făcut toate țările mai inteligente și noi am dat chix.”
Valeriu Gheorghiță, despre recordul de decese: Tot mai multe persoane vulnerabile se infectează!
Din ce în ce mai multe persoane vulnerabile se infectează cu virusul SARS-CoV-2 și ajung la spital în stare gravă, a spus președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), întrebat dacă numărul mare de decese de miercuri are legătură cu aglomerarea spitalelor.
„Este greu de spus la acest moment”, a zis acesta. „Nu am aceste date, dar au legătură cu faptul că mult prea multe persoane vulnerabile se infectează, sunt nevaccinate și ajung la spital și evoluția bolii, din păcate, este una mult mai agresivă la aceste categorii de persoane”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță.
Acesta a spus că sunt date științifice care spun că, în contextul infecției cu varianta Delta, riscul de spitalizare este de cel puțin două ori mai mare.
„Practic, de aici înțelegem că evoluția bolii este posibil mai virulentă, mai agresivă la persoanele vulnerabile. De asta este nevoie să ne vaccinăm. Nu avem altă modalitate prin care să reducem riscul de a face o formă gravă”, a mai spus, miercuri după-amiază, Valeriu Gheorghiță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News