Data actualizării:
Data publicării:

Live pe TikTok din maşina poliţiei. Dumitru Coarnă: "Problema e la reglementare". Nu s-a respectat procedura?

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a comentat, în exclusivitate pentru DC NEWS, imaginile în care mai mulţi bărbaţi care erau duşi la audieri făceau live pe reţelele de socializare din maşina poliţiei. 

VEZI ŞI Interlopii, TikTok în mașina Poliției. Reacția Sindicatului Europol

"Din punct de vedere moral, este greşit, dar legal este corect ce s-a întâmplat. Aici vorbim de legalitate, nu de normalitate. Nu avem o normă care să interzică, la intrarea în autoturism, când o persoană urmează să fie condusă la audieri, portul de telefon. Dacă poliţiştii interziceau în vreun fel şi le luau telefoanele, era un abuz şi urla toată presa că ia uite, le-au luat telefoanele. 

Problema nu e din aplicarea legii, ci din reglementare. Ar trebui introdus în lege faptul că atunci când cineva este condus cu maşina de poliţie la audieri, trebuie ridicat telefonul mobil. Şi cu asta basta, am închis subiectul! Aşa cum e în instituţie, pentru că atunci când pătrunzi în secţie, laşi telefonul la ofiţerul de serviciu. În maşină nu e reglementarea asta. 

Dar pe mine finalitatea mă interesează. Erau acolo un poliţist şi un jandarm care au condus trei persoane la Secţia 16, pentru a fi audiaţi pentru o infracţiune, port de cuţit. E infracţiune în Codul Penal. Au fost audiaţi, s-a făcut dosar penal. Armele erau ridicate, se făcuse percheziţie la autoturism. Erau conduşi pentru audieri. Aveam doar o constatare acolo, nu erau suspecţi. Era declanşată o cercetare şi urma să fie clarificată. Nu erau învinuiţi. Şi nici învinuitul nu se încătuşează, decât în anumite condiţii. Doar la reţinere şi arestare se încătuşează.", a explicat Dumitru Coarnă în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Procedura nu a fost respectată? 

"Problema de fond este de logistică. În mod normal nu trebuiau să plece doi oameni, jandarm şi poliţist, cu trei persoane depistate având asupra lor arme interzise de lege. Vorbim de un pericol de lege. Regula, în situaţii de genul ăsta, este să plece 2 la 1. Adică doi poliţişti, sau un poliţist şi un jandarm, cu un cetăţean suspectat de comiterea unei infracţiuni. Ar fi trebuit, practic, trei maşini de poliţie cu şase poliţişti. Sau cel puţin două maşini!", a mai spus preşedintele SNPPC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel