Lista clădirilor cu BULINĂ ROȘIE din Bucureşti cu risc ridicat de prăbușire la cutremur
În România, aproape că nu a fost zi din acest an fără un cutremur. Potrivit specialiștilor, un seism de proporții s-ar putea produce în perioada următoare, cu consecințe devastatoare pentru România. Primăria Capitalei a publicat, pe 26 februarie 2015, lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de risc seismic.
În București, 186 de clădiri sunt considerate pericol public în caz de cutremur, în timp ce alte 184 au un risc ridicat de prăbuşire.
Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic cuprinde 186 imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi 184 imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cu risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur, dar care nu prezintă pericol public.
Vezi AICI lista actualizată a clădirilor cu risc seismic din Capitală
Alte 307 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care sub aspectul cutremurului pot suferi degradări structurale majore, iar 86 de imobile sunt încadrate în clasa III de rism seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală.
Citește și: București, în Top 10 al capitalelor cu grad ridicat de RISC SEISMIC
Numărul imobilelor încadrate în categorii de urgenţe, conform normativului P100-92 neîncadrate în clase de risc seismic corespunzător este de 1609.
Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrările la 40 de clădiri.
Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, în funcţie de eventuale modificări ale legislaţiei, dar şi în funcţie de informaţiile transmise de către proprietari, după ce aceştia consultă şi identifică eventuale erori pe lista publicată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News