Data actualizării:
Data publicării:

Ursula von der Leyen și Pedro Sánchez, vizită în Mauritania. UE pregătește un ajutor de 200 de milioane de euro - VIDEO

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video X vonderleyen
Captură de ecran / Foto: Video X vonderleyen
Președintele Comisiei Europene și prim-ministrul Spaniei au vizitat Mauritania pentru a discuta despre migrație și energie cu liderii din această țară africană.

Ursula von der Leyen și Pedro Sánchez s-au întâlnit cu președintele Mohamed Ould Ghazouani în capitala Nouakchott pentru a discuta despre limitarea migrației ilegale către Europa, pe fondul unui val de migrație din Africa de Vest.

”Suntem aici pentru a intensifica parteneriatul UE-Mauritania. Și să continuăm cooperarea în domeniul securității regionale și al migrației”, a scris von der Leyen pe X.

Importanța strategică a Mauritaniei este în creștere pe fondul creșterii migrației. Mauritania este un punct de plecare important pentru cei care încearcă să ajungă în Europa.

Majoritatea bărcilor care pleacă din Mauritania ajung în Spania

În ianuarie, aproximativ 7.720 de persoane au traversat Atlanticul cu barca pentru a ajunge în Insulele Canare, o creștere de peste 1.000% față de ianuarie 2023, potrivit datelor Ministerului spaniol de Interne. Mai mult de 80% dintre ambarcațiunile care au ajuns în Spania au plecat din Mauritania, spun oficialii spanioli.

UE pregătește un ajutor de 200 de milioane de euro pentru a ajuta Nouakchott să controleze ambarcațiunile care pleacă de pe țărmurile sale și să gestioneze sutele de mii de migranți și refugiați care trăiesc în țară, a relatat luni El Pais.

În cursul zilei de joi, UE va discuta și va vota în privința înăspririi normelor privind migrația în cadrul blocului comunitar, arată POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel