Data actualizării:
Data publicării:

Limbajul secret al felinelor. Ce vrea să transmită pisica prin poziția în care doarme

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elen-nika
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elen-nika

Pisicile pot dormi până la 18 ore pe zi, iar odată cu vârsta chiar mai mult. Probabil că ți-ai găsit pisica dormind în multe poziții diferite, iar unele dintre ele pot fi destul de ciudate.

Cu puțină informație, este posibil să descifrezi pozițiile de somn ale pisicii tale și ce spun ele despre starea ei de spirit. Iată câteva poziții în care ți-ai putea găsi pisica dormind și ce semnifică ele.

Ghemuită în formă de minge sau pe spate

Aceasta este o poziție comună pentru pisici, deoarece le ajută să își păstreze căldura corporală și să își protejeze organele vitale din abdomen. Dacă pisica voastră doarme pe spate, cu burta expusă complet, înseamnă că se simte foarte în siguranță și are încredere deplină în voi. Totuși, evitați să o mângâiați pe burtă în această poziție, deoarece majoritatea pisicilor vor încerca să se apere prin mușcături, lovituri sau zgârieturi.

Pe o parte

Similar poziției de dormit pe spate, și în acest caz pisica își expune organele vitale. Asta înseamnă din nou că se simte confortabilă în preajma voastră. De asemenea, această poziție îi permite să se ridice repede sau să fugă dacă este necesar. 

În formă de pâine

Așa cum sugerează și numele, pisica doarme cu lăbuțele din față sub corp și capul ridicat. Această poziție îi păstrează căldura și îi protejează organele vitale, dar o menține și alertă în caz de pericol.

Poziția Superman

Întinsă pe burtă, cu lăbuțele din față întinse înainte și pe cele din spate întinse în spate, asemenea lui Superman în zbor. Poate fi relaxată în această poziție, dar are toate membrele pregătite pentru acțiune. De asemenea, își poate proteja burta vulnerabilă. Poziția poate varia în funcție de temperatură - pe vreme caldă sau cu încălzirea pornită, pisica poate alege să doarmă pe gresie sau podele de lemn pentru a se răcori.

Cocoțată pe mobilă sau electrocasnice

Poate părea o poziție precară, dar dormitul pe spătarul canapelei, pe brațul unui fotoliu sau chiar pe frigider are avantajele sale. De pe un punct de observație înalt, pisica se simte în siguranță față de potențiali prădători. De asemenea, poziția aceasta îi oferă o vedere panoramică pentru a-și urmări potențiala pradă.

Poziții ciudate

Spre deosebire de câini, pisicile sunt extrem de flexibile, așa că o poziție de dormit care pare incomodă poate fi de fapt confortabilă pentru ele.

Așezată drept

Dacă pisica voastră doarme așezată în fund, expunându-și burta, înseamnă că se simte în siguranță. În plus, această poziție îi permite să se spele mai ușor pe burtă. Poate dormi astfel și pentru a-și susține mușchii spatelui.

Pe pieptul vostru

Sunt multe motive pentru care pisica ar putea să doarmă pe pieptul vostru. Poate fi pentru că este atașată de voi și vrea să fie aproape. De asemenea, poate fi atrasă de sunetul vocii sau de bătăile inimii voastre, care o liniștesc. În plus, îi este și cald pe pieptul vostru.

Lângă voi

Dacă doarme lângă voi, dar nu pe voi, înseamnă totuși că are încredere și se simte confortabil în preajma voastră. Poate preferă un mic spațiu de siguranță în timp ce doarme, scrie petmd.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel