Liderul organizației Stat Islamic în Afganistan și Pakistan, ucis de o dronă americană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liderul ramurii organizației jihadiste Stat Islamic (SI) în Afganistan și Pakistan a fost ucis într-un atac american cu dronă într-o provincie din estul Afganistanului, a confirmat vineri ambasadorul afgan în Pakistan, relatează Reuters.

'Pot să confirm că liderul ISIS Khorasan, Hafiz Saeed Khan, împreună cu comandanți și luptători ai săi au murit într-un atac cu dronă lansat de SUA pe 26 iulie în districtul Kot din provincia afgană Nangharhar', a declarat pentru Reuters ambasadorul afgan Omar Zakhilwal, potrivit Agerpres.

Khorasan este un termen folosit de către jihadiști pentru a descrie o vastă regiune ce cuprinde Pakistan, Afganistan, părți din Iran și provincia chineză Xinjiang (nord-vest), cu populație majoritar musulmană.

Un purtător de cuvânt al coaliției militare americane la Kabul a declarat că nu poate confirma informațiile, adăugând că oficiali efectuează investigații.

Uciderea lui Khan, fost membru al filialei pakistaneze a talibanilor și care a jurat supunere organizației jihadiste Stat Islamic, a fost anunțată anul trecut, dar moartea sa nu a fost niciodată confirmată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel