Liderii PSD din teritoriu consideră că alianţa PNL - PC, la care va adera şi PSD, aduce ordine în interiorul Opoziţiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
crin antonescu dan voiculescu
crin antonescu dan voiculescu

Liderii PSD din teritoriu privesc cu ochi buni recenta alianţă între PNL şi PC, apreciind că PSD trebuie să devină partener în noua structură politică, pentru a asigura accesul la guvernare. Mai mult, aceştia consideră că recentele evenimente din viaţa politică sunt de natură să clarifice posturile pe care joacă principalii actori din Opoziţie.

„Constituirea acestei alianţei arată acum foarte clar ce partide reprezintă dreapta politicii şi care sunt de stânga. Chiar dacă relaţiile în plan local dintre PSD şi PNL nu sunt foarte bune, credem că o asemenea alianţă la nivel naţional este bine să se realizeze şi ar trimite PDL în istorie. De altfel, din acest punct de vedere, vom acorda tot sprijinul conducerii partidului la nivel naţional pentru o asemenea alianţă şi, într-un termen rezonabil, suntem dispuşi să încheiem o alianţă cu PNL şi PC“, a declarat preşedintele organizaţiei PSD Braşov, Constantin Niţă, citat de Agerpres. Cu toate acestea, pe plan local, la Braşov PSD şi PNL nu au chiar cea mai bună relaţie. Astfel, după cum a precizat Constantin Niţă. urmează să reia anumite discuţii care vor fi necesare pentru parafarea unui nou protocol cu PNL, în condiţiile în care protocolul dintre PSD şi PNL nu mai funcţionează de câteva luni.

Potrivit preşedintelui filialei Caraş-Severin a PSD, deputatul Ion Mocioalcă, înţelegerea dintre cei doi preşedinţi, al PSD, Victor Ponta, şi al PNL, Crin Antonescu, realizează o scoatere definitivă a Partidului Naţional Liberal din liajul cu Traian Băsescu şi PDL. „Chiar dacă această alianţă mai are contestatari în rândul celor două partide, eu categoric nu mă aflu printre ei, fiind un susţinător declarat al acestei alianţe. Consider că punctele aflate încă în divergenţe şi negociere vor fi rezolvate. Mai cred că, pentru prima oară după 1990, o alianţă de partide va face peste 50 la sută la următoarele alegeri generale, fie ele anticipate, sau la termen“. „Suntem pregătiţi şi la nivel local, iar tot timpul rămas îl vom fructifica pentru câştigarea alegerilor în Caraş-Severin“, afirmă deputatul Ion Mocioalcă.

Nici social-democraţii timişeni nu au nimic împotriva aderării partidului la Alianţa de Centru Dreapta (ACD) din care fac parte PNL şi PC, mai ales că din 2008 între PSD şi PNL există un Protocol de colaborare administrativă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele social-democraţilor timişeni, Titu Bojin. „Aşteptăm să se definitiveze toate formalităţile la nivel central, între PSD şi PNL-PC, după care, vom acţiona, şi noi, la nivel local, în consecinţă. După localele din 2008, PSD a încheiat un Protocol de colaborare administrativă cu PNL şi PNŢCD, în sensul sprijinirii promovării proiectelor de interes cetăţenesc în Consiliul Local şi Judeţean“, a declarat Bojin.

Vicepreşedintele PSD, senatorul de Olt Ion Toma, a declarat, miercuri, că în vederea ajungerii la guvernare este nevoie de o alianţă a PSD cu PNL-PC dar în acelaşi timp este necesar ca social-democraţii să participe pe liste separate faţă de liberali şi conservatori la alegerile locale din 2012. „Este un pas necesar o alianţă între PSD, PNL şi PC, o alianţă mare a opoziţiei care să ne permită să putem stabili primul ministru, să ajungem la guvernare pentru a scoate ţara din criză. Consider însă că la baza alianţei care se face pentru toamna alegerilor parlamentare să stea alegerile locale la care este absolut necesar să mergem pe liste separate. Aceasta deoarece scorul realizat din însumarea scorurilor fiecărui partid va fi mai mare decât scorul obţinut în urma participării pe liste comune a partidelor din opoziţie, PSD, PNL şi PC', a spus senatorul Toma. Vicepreşedintele PSD a menţionat că scopul PSD, dar şi al celorlalte partide din opoziţie, este să ajungă la guvernare şi să scoată ţara din criza economică.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea: Alianţa PNL – PC, un prim pas în pregătirea „alianţei mari“

Mircea Geoană riscă excluderea. Suspendat pentru şase luni din partid, s-a pronunţat împotriva alianţei PSD – ACD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel