Licitație pentru amenajarea zonei de plajă din Mamaia care a fost lărgită. Ministrul Mediului, anunțuri
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto DCNews / Rodica Mitu
Foto DCNews / Rodica Mitu
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că, în toamnă, se va deschide licitaţia pentru amenajarea zonei de plajă din Mamaia care a fost lărgită.

„În această toamnă, se va deschide licitaţia pentru proiectarea amenajării şi sper ca anul viitor deja să avem un câştigător, o companie naţională sau de pe plan internaţional, care să gândească amenajarea zonei de plajă din Mamaia”, a spus, marţi, ministrului Mediului. 

„Până la realizarea acestui PUZ, pe termen scurt, vom găsi soluţii, aşa cum am găsit şi anul acesta, soluţia pentru închirierea plajelor, după care, când există PUZ, când sunt stabilite locaţiile pentru infrastructură, pentru toalete, pentru beach-baruri, pentru tot ce trebuie să fie pe plajă, atunci se poate discuta despre contracte pe termen mediu sau lung.

(...) Pentru secţiunile noi de plajă, anul acesta, nu au fost probleme. Anul trecut, a fost un an în care lucrările erau în curs de realizare. După sezonul turistic sau după perioada în care turiştii erau pe plajă, atunci s-au terminat oficial lucrarea, intabularea şi ridicările topo au fost la sfârşitul anului trecut, începutul anului acesta. Anul trecut, oficial, acea secţiune era o secţiune de şantier”, a spus Tanczos Barna. 

Citește și...

Mugur Ciuvică: Mamaia se duce în cap acum din două motive și nu au legătură cu „prețurile mari”

Cândva denumită perla litoralului românesc, Mamaia a fost părăsită în 2022.

„Eu merg în Mamaia de 15-20 de ani, din motive personale. Problema în Mamaia nu are legătură cu prețurile mari. În fiecare vară, au fost articole cu prețurile mari din Mamaia. Sunt niște cluburi de fițe cu prețuri mari. Nu alea contează. Mamaia se duce în cap acum din două motive. În primul rând, de când a plecat Mazăre, toți și-au bătut joc de locul ăla, considerând că e afacerea lui Mazăre. De atunci, primarii o lasă să se degradeze. Al doilea motiv pentru care nu sunt turiști e că nu sunt turiși pe nicăieri, nu doar în Mamaia. Nu sunt nici în Costinești, uitați-vă! Nu sunt nici în pensiunile din Maramureș”, a spus Mugur Ciuvică la DCNewsTV.

„Eu am fost, anul acesta, în Grecia. O să mă duc în Mamaia, în aceleași condiții, același tip de hotel, mănânc cam la fel, beau cam la fel. Vă zic de acum că în Mamaia mă costă cu 60-70 la sută mai puțin decât în Zakynthos. (...) Dacă în Grecia am cheltuit 100 lei, în Mamaia 60-70 lei”, a spus Mugur Ciuvică. 

„An de an, s-au dus oameni în Mamaia în cluburi. De ce? Că erau și acolo niște peisaje interesante. Cred că Buhnici ar fi fost mulțumit, de exemplu, la cluburi în Mamaia. Și atunci veneau oameni care cheltuiau bani acolo. Vara aceasta nu au mai venit nu pentru că li s-au părut brusc prețurile mari, ci din cu totul și cu totul alte motive”, a subliniat acesta.

„Și-au bătut joc primarii de stațiune și au creat deșertul ăla, care te deprimă”, a mai zis Mugur Ciuvică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel