Lichior periculos, vândut de un român în Costa Rica. Zeci de oameni au murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un român este acuzat că a comercializat un lichior periculos care a provocat moartea a zeci de oameni.

Un om de afaceri din România ar fi comercializat în Costa Rica un lichior care conținea metanol. Băutura alcoolică ar fi provocat moartea a zeci de oameni, a anunțat Agenția de Investigații Judiciare (OIJ), scrie La Nation. Anchetatorii susțin că acesta a importat mai multe tancuri cu lichior din Panama și, după îmbuteliere, le-a distribuit către 66 de comercianți din cele șase provincii din Costa Rica.

Românul, care avea și cetățenie costaricană, se numea Rădulescu, avea 54 de ani. El a decedat pe data de 31 ianuarie din cauze naturale. Chiar dacă românul a murit, autoritățile din Costa Rica investighează în continuare acest caz. Miercurea trecută, oamenii legii au făcut mai multe percheziții și au ridicat documente, telefoane mobile și instalații pentru producerea băuturilor alcoolice din casa în care a locuit bărbatul. 

Ministerul Sănătății din Costa Rica a înregistrat în luna decembrie un număr de 48 de decese (41 de bărbați și 7 femei) care au avut legătură cu consumul de băuturi cu metanol. Aceștia aveau vârste cuprinse între 23 și 82 de ani. Alte cinci decese au fost înregistrate în cursul lunii ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel