Data publicării:

Licean din Galați, descoperit cu substanțe psihoactive în școală

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @onemtask
FOTO: Freepik @onemtask
Un elev de clasa a X-a a fost descoperit cu substanțe psihoactive asupra sa, în timp ce se afla la școală.

Un elev de clasa a X-a la un liceu din Galaţi a fost descoperit cu substanţe psihoactive asupra sa în interiorul instituţiei de învăţământ, cazul fiind anunţat la poliţie de directorul şcolii, informează vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

”La data de 6 octombrie 2023, la ora 12,45, directorul unei unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul Galaţi a sesizat Secţia 3 Poliţie Galaţi, cu privire la faptul că un elev de clasa a X-a, din cadrul respectivei instituţii ar avea asupra lui 5 bucăţi dintr-o substanţă albă, tip cristal.

La faţa locului au ajuns în scurt timp poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie, care au identificat elevul, un adolescent cu vârsta de 16 ani, din municipiul Galaţi şi au procedat la ridicarea celor 5 bucăţi de tip cristal, de mici dimensiuni, care fuseseră găsite de cadrele didactice, fiind bănuite a face parte din categoria substanţelor psihoactive”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Galaţi, conform Agerpres.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi împreună cu cei din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Potrivit secretarului de stat în MAI, Bogdan Despescu, combaterea consumului și deținerii de substanțe psihoactive în cadrul școlilor este o prioritatea pentru a structurilor ministerului. 

Citește și: Dacă ai droguri asupra ta în spaţii publice, e circumstanţă agravantă. "Este o prioritate", anunţă Bogdan Despescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel