Liberalii, nemulţumiţi de coaliţie. Chirieac: Dacă faci alianţe contra naturii, tragi ponoasele. Nu există soluţii simple şi rapide pentru România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Crișan Andreescu
Foto Crișan Andreescu
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe precizări după apariţia unor stenograme din interiorul PNL, conform cărora unii lideri liberali nu ar fi mulţumiţi de modul în care funcţionează coaliţia cu PSD.

"Sunt anumite teme ridicate în spațiul public de partenerii de guvernare, înainte de coaliție, în ultima vreme. Am văzut și campanii sponsorizate de partenerii de guvernare împotriva mea. Nu este un mod de lucru în echipă. Trebuie să vedem dacă va continua. Să spună sau nu dacă vor cu noi. Nu e fair", a declarat Florin Cîţu, citat de Antena 3

Declaraţia acestuia a fost secondată de Rareş Bogdan, care a spus că "sunt foarte îngrijorat de modul în care funcţionează coaliţia. Noi suntem la putere sau pe lângă putere? Investiţiile nu se fac, trenează, primarii sunt foarte îngrijoraţi". 

Întrebat dacă în acest moment coaliţia de guvernare este în pericol, Bogdan Chirieac a declarat că "nu, sunt doar lupte de teatru". 

"Problema este că nu coaliţia în sine este în pericol, că nu se rupe, ci că ne rupem noi, românii. La actualul preţ al energiei, închidem România în 6 luni. Şi nu vorbesc aici doar despre operatorii privaţi, despre familii, despre oameni, despre cei cu 2 camere care plătesc 2500 de lei pe lună. Nu, vorbesc despre întreprinderi. În plus, care e problema? Dacă faci alianţe contra naturii, trebuie să tragi ponoasele. Sigur că l-ai salvat politic pe preşedintele Iohannis când dl Marcel Ciolacu a decis să intre cu PSD la guvernare. Dar ce faci cu ţara? Fiindcă în momentul ăsta nu există alternativă. 

Acum nu există un partid politic responsabil, cum sunt şi PSD şi PNL, care să aibă şi experienţă la guvernare, să poată să scoată România din necaz. Că România e într-un mare necaz şi nu mă refer la război, la tensiunile dintre Rusia şi Ucraina. Nu, necazul e preţul la energie scăpat din mână şi toate prostiile inimaginabile făcute în anii aceştia", a declarat Chirieac la România TV. 

Condiţie ca USR să crească. Chirieac: Nu există soluţii simple şi rapide

"USR se ridică în partea cealaltă. Cu Dacian Cioloş la conducere nu se ridica, avea o formă ciudată de a conduce, fără a comunica cu publicul, fără interviuri. Îşi ţinea sigur partidul la 10-12% în felul ăsta. Dacă vine un lup tânăr, care ştie să comunice, USR se dezvoltă automat într-o alternativă la putere. Nu doar AUR creşte asimptotic, va creşte şi USR. Cu toate că s-a văzut ce au făcut până acum. Experienţa USR la guvernare nu e de laudă, sub nicio formă. Vlăduţ Vasilică Voiculescu a scris istorie, şi nu e singurul. Mai e domnul de la Justiţie, Stelian Ion.  În momentul acesta, suntem într-o situaţie în care nu există soluţii simple şi rapide pentru România", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel