Liberala Daniela Cîmpean, al treilea mandat de președinte al CJ Sibiu
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Daniela Cîmpean a fost reconfirmată în funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu, după ce a obținut 62.056 de voturi din partea sibienilor.

Daniela Cîmpean, candidata din partea PNL la șefia Consiliului Județean (CJ) Sibiu, a câștigat cel de-al treila mandat consecutiv la alegerile locale din 9 iunie, cu 62.056 voturi valabil exprimate, potrivit comunicatului de presă al Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 35 (BEJ) Sibiu, scrie Agerpres.

”Candidatul declarat ales căruia i se va atribui mandatul de Președinte al Consiliului Județean, conform art. 101 alin (2) din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001 precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, este doamna Cîmpean Daniela - Partidul Național Liberal, număr voturi 62.056”, se menționează în comunicatul menționat.

Astfel, pe locul secund în opțiunile sibienilor pentru președinția CJ Sibiu s-a clasat deputatul și liderul județean al PSD Sibiu, Bogdan Trif, cu 39.335 voturi. Acesta a pierdut președinția CJ Sibiu și în urmă cu patru ani.

PNL a obținut cele mai multe voturi și pentru CJ Sibiu, 49.076 de alegători votând lista de consilieri județeni liberali. Pe locul doi la CJ Sibiu este Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) cu 23.053 voturi, potrivit BEJ.

PNL are cele mai multe voturi și pentru consiliile locale din județul Sibiu, 55.666, urmat de PSD cu 39.343 voturi. Astfel, PNL va avea 324 de consilieri locali, iar PSD, 254, se mai arată în comunicatul BEJ Sibiu.

Citește și: UDMR a obținut peste 70% dintre primăriile din Harghita

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel