Data publicării:

Liber la "Galactic 02", primul zbor spațial în scop turistic!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Virgin Galactic
Foto: Virgin Galactic
Compania Virgin Galactic lansează primul zbor spațial turistic. La bordul navei se vor afla trei pasageri printre care și un fost olimpic în vârstă de 80 de ani diagnosticat cu Parkinson.

Nava îi va avea la bord pe Jon Goodwin, din Newcastle, Keisha Schahaff, în vârstă de 46 de ani, și de fiica acesteia, Anastasia Mayers, de 18 ani. Călătoria va avea loc la bordul VSS Unity și va  avea o durata de 90 de minute, spun cei de la CBS News.

Participarea celor două la bordul VSS Unity este o premieră. Norocul pare să le fi surâs, şi asta pentru că Anastasia şi Keisha au câștigat excursia la bordul navei prin tragere la sorți. Pe de altă parte, Goodwin și-a rezervat locul încă de acum 18 ani când şia cumpărat biletul cu 250.000 de dolari.

VSS Unity va decola la ora 16:00 din New Mexico, Statele Unite, cu nava-mamă VMS Eve, apoi se va separa de aceasa și îi va transporta pe turiști în spațiul suborbital. Aici, turiştii spaţiali vor putea să experimenteze imponderabilitatea dar vor avea în faţă şi o imagine unică:  linia de curbură a Pământului aşa cum numai în poze o putem vedea.

Excursia spațială va colecta fonduri pentru Space for Humanity, organizaţie nonprofit care își dorește să lanseze în spațiu oameni de rând pentru a le oferi o "perspectivă mai amplă" asupra lumii și a provocărilor planetei noastre.

Pe lângă cei trei pasageri, la bord se află și Beth Moses, instructor de astronauți.

În luna iunie, Virgin Galactic, a realizat cu succes primul său zbor spațial comercial al companiei, transportând astronauți italieni care s-au folosit de ieşirea în spaţiu pentru a realiza o serie de experimente științifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel