Leonard Orban, după referendumul din Grecia: Riscul ca țara să părăsească zona euro a crescut semnificativ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un consilier al președintelui Klaus Iohannis consideră că riscul ca Grecia să iasă din zona euro a crescut semnificativ, însă trebuie păstrat optimismul și explorată orice fel de posibilitate pentru a se evita un astfel de scenariu.

"În momentul de față, pot să vă spun, ca opinie personală, că riscul ca Grecia să părăsească zona euro a crescut semnificativ. Dar eu cred că toate statele membre vor face eforturi mari, astfel încât să se evite un asemenea scenariu, dar, în momentul de față, un asemenea scenariu nu poate fi exclus. (...). Trebuie să rămânem optimiști, trebuie să explorăm orice fel de posibilitate, astfel încât să se evite ieșirea Greciei din zona euro", a declarat, luni, la RFI, consilierul prezidențial pentru probleme europene, Leonard Orban.

Fost ministru de Externe, cuvinte dure la adresa Guvernului de la Atena

În opinia sa, demisia ministrului grec al Finanțelor, Yanis Varoufakis, nu rezolvă problema Greciei, întrucât vor fi negocieri "extrem de dificile", iar un acord  "va trebui să fie găsit sub o formă sau alta cel târziu până în 20 iulie, când e o nouă scadență la plata unor datorii pentru autoritățile elene".

Ce speră Klaus Iohannis după referendumul din Grecia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel