Data publicării:
Legumele și fructele pe care trebuie să le mănânci cu tot cu coajă
Află în articol care sunt legumele și fructele pe care trebuie să le mănânci cu tot cu coajă.
Sunt multe fructe și legume pe care noi obișnuim să le decojim, fără să știm cât de multe vitamine conține coaja lor. Și nu este vorba numai de coajă, ci și chiar de codițele sau semințele unor fructe și legume, după cum explică un specialist citat de Daily Mail, dr. Marilyn Glenville, din cadrul Royal Society of Medicine, scrie Realitatea.net. Mai jos găsești câteva legume și fructe care trebuie consumate cu tot cu coajă:
1. Kiwi. Coaja acestui fruct, deși puțin apetisantă, este bogată în antioxidanți și se crede că are proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare și antialergice.
2. Bananele. Extractul din coajă de banană poate ameliora depresia, fiind bogat în serotonină, susțin cercetătorii. Aceasta este bună pentru ochi, pentru că abundă în luteina, care protejează ochii de acțiunea nocivă a ultravioletelor, ferindu-i de cataractă.
3. Usturoiul. Coaja usturoiului conține nu mai puțin de 6 compuși antioxidanți. Pentru a o putea mânca, toarnă ulei de măsline peste o căpățână de usturoi și pune-o grătar, alături de legume, sau pune usturoiul întreg atunci când gătești la aburi legumele.
4. Citricele. Coajă portocalelor și a mandarinelor este foarte bogată în flavonoide, capabile să reducă nivelul colesterolului rău, fără a coborî nivelul celui bun. Porțiunea albă a cojii este bogată în pectină. Pentru a o consuma, poți răzui coajă citricelor peste prăjituri.
5. Dovleacul. Coaja dovleacului acestuia este bogată în zinc, util pielii și unghiilor, și în beta caroten, care protejează inima. Evident că această coajă este prea tare pentru a fi consumată direct, așa că încearcă să iei pulpa cât mai aproape de coajă.
6. Cartofii. Coaja de cartofi este o "fabrică de nutrienți" deoarece coaja de la o singură legumă îți oferă jumătate din porția zilnică recomandată de fibre solubile, potasiu, fier, fosfor, zinc și Vitamina C. Practic, cartofii sunt mai bogați în Vitamina C decât portocalele.
Nu mai arunca semințele fructelor. Te pot vindeca de o mulțime de boli. Cele de rodie te ajută să slăbești
Fructele sunt recomandate de nutriționiști pentru multitudinea de vitamine pe care le conțin. Sunt esențiale pentru sănătatea noastră și nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică. Multe fructe au semințe, iar de obicei oamenii le aruncă, fără să știe că și acestea pot fi consumate pentru că ne ajută să avem o sănătate fizică și mentală bună.
1. Semințele de pepene verde sunt perfecte dacă vrei o piele mai frumoasă. Acestea sunt pline de vitamina C și antioxidanți utilizați în principal pentru a trata acneea și pentru a ajuta la îmbunătățirea pielii în general. Semințele de pepene verde pot fi prăjite sau coapte în cuptor. Le poți consuma și direct din fructe deoarece sunt ușor de digerat.
2. Semințele de papaya sunt bune pentru un sistem digestiv sănătos. Ele sunt bogate în enzima cunoscută sub numele de papaină, care ajută la creșterea capacităților digestive. Le poți mesteca împreună cu fructele și le poți gusta proaspete sau le poți păstra și folosi ca și condiment pentru salate.
3. Semințele de rodie sunt bune pentru slăbit. Acest fruct conține mulți nutrienți esențiali pentru organism.
4. Sâmburii de avocado sunt indicați pentru sănătatea cardiovasculară. Când tai un avocado, curăță coaja maro a sâmburelui, apoi pune-l la uscat. După ce s-a uscat, așază-l într-un blender până formează o pudră care poate fi folosită ca supliment pentru smoothie-uri sau ceaiuri.
5. Sâmburii de portocală pot fi folosiți pentru un plus de energie. Ei pot accelera nivelul de energie din corpurile noastre, spun nutriționiștii. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News