Legume la cuptor, greșeala pe care mulți o fac când le gătesc
Află în articol ce greșeală fac mulți atunci când gătesc legume la cuptor.
În perioada postului, legumele sunt cea mai bună alegere. Gătite la cuptor sunt delicioase, dar asta dacă știi să le gătești corect. Mulți fac o greșeală banală, nu le țin la cuptor atât timp cât trebuie. Este momentul să afli și tu cum să le gătești corect!
După ce tăi legumele, adaugă puțin ulei peste ele. Poți folosi ulei de măsline, de avocado, de nucă de cocoș sau orice alt ulei dorești. Va oferi legumelor un aspect neted, lucios și le va da o aromă gustoasă. Nu pune prea mult, 1 sau 2 linguri sunt, de obicei, suficiente, scrie eva.ro. De asemenea, nu uită să condimentezi legumele cu puțină sare și alte ierburi după preferințe. Încearcă să distribui uniform condimentele peste bucățile de legume. Preîncălzește cuptorul la aproximativ 220 °С, această este o temperatură numai bună pentru copt. Atenție, legumele nu trebuie să fie lipite între ele, oferă-le spațiu.
Cât timp trebuie să ții legumele la cuptor
Poți folosi următorul ghid de gătire la cuptor, calculat pentru bucăți de legume de aproximativ 2,5 cm:
1. Roșii - 15 minute
2. Kale - 15 minute
3. Ardei gras - 20 de minute
4. Fasole verde - 20 de minute
5. Sparanghel - 20 de minute
6. Dovlecel - 20 de minute
7. Vinete - 25 de minute
8. Conopidă - 25 de minute
9. Broccoli - 25 de minute
10. Varză de Bruxelles - 25 de minute
11. Morcovi - 30 de minute
12. Cartofi dulci - 30 de minute
Cartofii te ajută să slăbești, spun oamenii de știință
Contrar a ceea ce s-a crezut până acum, oamenii de știință spun că amidonul din cartofi ar putea fi secretul pentru pierderea în greutate. Potrivit celor mai recente studii, cei care includ cartofii în meniu - care sunt denşi şi bogați în carbohidrați - se satură mai repede, iar asta i-ar împiedica să mai poftească la altceva după, scrie Daily Mail.
Cartofii conțin aproximativ 80 de calorii la suta de grame, de două ori mai mult decât alte legume cum ar fi morcovii și broccoli. Dar, deopotrivă, conțin și până la jumătate din caloriile pe care le au pâinea, pastele sau orezul atunci când sunt consumate în aceleași cantități.
Cercetătorii atenţionează, însă, că metoda de preparare a cartofilor este importantă. Astfel, consumul de chipsuri ar trebui evitat, deoarece prăjirea scade valoarea nutritivă a cartofului. Coautorul studiului, profesorul Candida Rebello, dietetician la Centrul de Cercetare Biomedicală Pennington din Baton Rouge, Louisiana, SUA, a declarat: „Oamenii tind să mănânce aceeași cantitate de alimente, indiferent de conținutul de calorii, pentru a se simți sătui. Mâncând alimente cu o densitate mai mare, care au un conținut scăzut de calorii, puteți reduce cu ușurință numărul de calorii pe care le consumați. Aspectul cheie al studiului nostru este că nu am redus cantitatea porțiilor de mâncare, ci am redus conținutul lor caloric prin includerea cartofilor în meniu. Mâncarea fiecărui participant la studiu a fost adaptată nevoilor calorice personalizate ale fiecăruia, dar, prin înlocuirea conținutului de carne cu cartofi, subiecţii s-au săturat mai repede și, de multe ori, nici nu apucau să termine de mâncat". Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News