Legi mai aspre împotriva fraudării fondurilor europene
Data publicării:
Autor: Cincu Catalin
WhatsApp

Comisia Europeană a propus miercuri noi reglementări penale care vizează fraudele ce pot afecta bugetul european. Cele mai frecvente infracţiuni de acest gen sunt deturnările de fonduri europene, care s-au ridicat la 600 de milioane de euro în 2010 în statele Uniunii Europene.

"Este în afara oricărei discuţii ca răufăcătorii să îşi însuşească resurse care aparţin Uniunii Europene", a declarat comisarul european al justiţiei, Viviane Reding într-o conferinţă de presă la Bruxelles. Ea recunoaşte că în prezent "anumite state membre pedepsesc aceeaşi infracţiune cu închisoarea, în timp ce altele nu o sancţionează".

Pentru a remedia aceste situaţii, Comisia Europeană va impune pedepse minime în toate statele membre, care vor consta între şase şi cinci ani de închisoare în cazurile de fraudă majoră sau deturnare de fonduri europene, informează Mediafax.

Comisarul european pentru fiscalitate, Algirdas Semeta, a declarat că prin această procedură banii contribuabililor europeni vor fi protejaţi într-un mod mai eficient.

La ora actuală, peste 90% din cazurile de fraude la bugetul european au loc la nivel naţional. În 2010 s-au înregistrat aproape 600 de astfel de cazuri, în valoare de 600 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel