Legea vaccinării, SONDAJ Argument. Mădălina Hideg: ”O SOLUȚIE”. Procentele momentului
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Câți români consideră că ar trebui adoptată urgent legea vaccinării și care este impactul pandemiei asupra acestui demers în Parlament aflați din ultimul sondaj Argument, exclusiv DCMedia Group. 

Sondaj Argument: 61% susțin Legea vaccinării

Un sondaj Argument, institutul de sondare al DCMedia Group, vine să arate ce au răspuns românii vizavi de legea vaccinării. Conform rezultatelor prezentate de directorul institutului, Mădălina Hideg, 32% dintre români susțin în foarte mare măsură adoptarea Legii vaccinării. Rezultatele mai arată că 29% susțin în mare măsură, ceea ce înseamnă o favorabilitate ce depășește 60%. 20% nici nu susțin, nici nu se manifestă împotrivă, în timp ce 5% susțin în mică măsură, iar 15% în foarte mică măsură. Cercetarea a fost efectuată pentru DCMedical

Legea vaccinării se află în dezbatere în Camera Deputaților, fiind scoasă din sertar în contextul pandemiei. ”Bolnavii cronici consideră că vaccinul reprezintă o soluție” a explicat Mădălina Hideg, care a adăugat că sunt discuții foarte multe legate de oportunitatea obligativității vaccinării, însă, dincolo de acest aspect, ea subliniază că trebuie să reținem că ”vaccinarea poate fi o soluție pentru prevenirea anumitor boli cronice”. 

În schimb, întrebați dacă Legea vaccinării acoperă nevoile persoanelor vulnerabile, 14% spun în ”foarte mică măsură”, 19% în ”mică măsură”, 41% ”nici mare, nici mică măsură”, 17% în ”mare măsură”, 9% în ”foarte mare măsură”. 

De asemenea, cu privire la impactul pandemiei de coronavirus asupra Legii vaccinării, majoritatea, respectiv 43% (mare măsură) și 18% (foarte mare măsură), consideră că da, pandemia ar putea accelera adoptarea Legii vaccinării. 

Vezi procentele complete în GALERIA FOTO

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel