Legea Tinerilor, uitată de Guvern. După 17 ani, tot nu are norme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Poate fi considerată "lege moartă" pentru că de aproape 20 de ani nu a emis normele de aplicare.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a cerut în instanță obligarea Guvernului de a elabora normele de aplicare pentru Legea Tinerilor, adoptată și promulgată în 2006.

Legea este astăzi în vigoare, dar nu poate fi aplicată din cauza lipsei acestor norme, pe care Guvernul ar fi trebuit să le emită în termen de 60 de zile, dar nu a făcut-o nici până acum la 17 ani distanță.

Acest act normativ prevede, printre altele, măsuri de stimulare a tinerilor antreprenori și acordarea de facilități fiscale pentru firmele înființate de tineri.

„Lipsa de implementare a acestei legi, concepută special pentru a sprijini tinerii în parcursul lor de dezvoltare profesională și personală, are un impact negativ semnificativ. Unul dintre pilonii principali ai legii se referă la încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor. Prin nepunerea în aplicare a acestei prevederi, se pierd oportunități nenumărate pentru inovație și dezvoltare economică. Tinerii români au potențialul de a fi motoarele unei economii emergente, așa cum este România, dar sunt lăsați fără resursele și sprijinul necesar pentru a-și concretiza visele și afacerile”, arată FACIAS într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel