Legea pensiilor se întoarce la Curtea Constituțională pe 15 decembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
curtea constitutionala a româniei
curtea constitutionala a româniei

Curtea Constituţională a României va dezbate pe 15 decembrie sesizarea depusă de 53 de deputaţi PNL privind neconstituţionalitatea unor articole din legea pensiilor. Dacă verdictul este de neconstituționalitate, iar președintele Traian Băsescu o promulgă, se creează din nou premisele pentru suspendarea președintelui.

Marţi, viceliderii grupurilor parlamentare PSD şi PNL din Camera Deputaţilor, Aura Vasile şi Eugen Nicolăescu, au anunţat că vor contesta legea pensiilor la Curtea Constituţională. „Avem un lucru care este clar neconstituţional, ne referim la discriminarea a ceea ce înseamnă sistemul de cotizare la sistemul public de pensii, mă refer la discriminarea între femei şi bărbaţi. Acum, după această lege, femeile vor avea o pensie mai mică decât bărbaţii, ceea ce este, din punctul nostru de vedere, neconstituţional”, a spus Eugen Nicolăescu, care a precizat că în cazul în care contestaţia va fi depusă alături de PSD, aceasta va viza şi aspecte de procedură. Liberalul l-a catalogat drept incompetent pe ministrul Muncii, Ioan Botiş, susţinând că declaraţiile acestuia privind corelarea sistemului de cotizare sunt o diversiune.

Social-democrata Aura Vasile consideră că votul nu a fost regulamentar, deoarece a fost supus la vot raportul de modificare a legii pensiilor şi nu raportul de reexaminare a acestui act normativ. „Data trecută s-a furat, iar acum s-a solicitat un vot neregulamentar', a spus ea. Aura Vasile a precizat că 172 de deputaţi au votat favorabil, 125 împotrivă şi doi au absentat, iar 30 au fost absenţi la acest vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel