Legea care îi lipsește României pentru a atrage mai mult capital. Constantin Sebeșanu, Impact Developer & Contractor: Este un element critic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Constantin Sebeșanu, CEO al Impact Developer & Contractor a vorbit despre o lege care lipsește în România.

Constantin Sebeșanu, CEO al Impact Developer & Contractor, a vorbit despre necesitatea unei legi a REIT-urilor în România, în cadrul conferinţei organizate de DC Media Group cu titlul "Cum facem bursa mai atractivă pentru noi emitenți și investitori? Cum atragem la bursă noi jucători semnificativi din economia privată românească?".

"O lege a  REIT-urilor ne-ar ajuta rapid să atragem capital - și capital de la companii care nu au încă apetit pentru piața românească deoarece nu avem această lege. Pentru noi, industria imobiliară, și pentru dezvoltatori este un element critic. Nu este o treabă complicată, nu trebuie să inventăm apa caldă. Legile de REIT-uri sunt în Europa și în state implementate de foarte mult timp. Cred că este un proces care poate merge rapid, poate trece rapid și prin Parlament, dacă avem susținerea ASF-ului și BVB-ului și, bineînțeles, ei să fie inițiatorii. Asta ar ajuta mult la acest scop comun pe care îl avem cu toții - de creștere a volumelor pe bursă, a lichidității și a atractivității.

Constantin Sebeșanu, Impact Developer & Contractor: Este important să atragem tineretul la bursă

Și, nu în ultimul rând, avem datoria și interesul să creștem atractivitatea bursei chiar către retail - și aici suntem tot timpul alături pentru orice campanie de promovare a bursei, de a face accesul mai facil. Cu cât mai mulți investitori la bursă vom avea, cu atât mai bine va fi pentru toată lumea.

Apreciez această propunere de program din PNRR (n.r. granturi pentru tineri) - 1.000 de euro sunt importanți pentru micii jucători, dar poate nu la 4 ani, ci la un an să-i limitați. Ar fi mai tentant pentru ei, mai ales că sunt tineri și gândesc răul nu pe termen mediu. Ei gândesc pe termen scurt și cred că ar fi un element foarte important și poate reușim și noi să atragem tineretul pe bursă. Cred că e o perioadă bună, mai ales că furia crypto s-a cam domolit și trebuie să înțeleagă să investească în instrumente stabile pe termen mediu și lung", a declarat Constantin Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel