Legătura dintre România și Albania. Morava: Răutățile au existat, dar țara noastră s-a dezvoltat frumos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Soprana Arlinda Morava, atașat cultural al Ambasadei Albaniei în România, a spus care sunt legăturile dintre România și Albania.

Discuția a început cu glumele care se făceau în trecut vizavi de această țară. Arlinda Morava a spus cum s-a schimbat Albania în ultimii 28 de ani. 

"Răutățile au existat și vor exista pentru că este în felul nostru de a fi un pic mai iuți. Albania s-a dezvoltat foarte frumos și chiar vă rog să veniți să vedeți, să descoperiți o țară plină de frumuseți; infrastructura este în creștere", a zis soprana la interviurile DC News.

Imnul Albaniei a fost compus de Ciprian Porumbescu sub titlul: "Pe-al nostru steag e scris Unire" 

"Datorită României noi suntem o țară independentă. De asemenea, și imnul nostru este scris de Ciprian Porumbescu și tradus de marele Aleksander Stavri Drenova", a mai zis artista.

Imnul albanez este "Cântecul steagului", text scris de poetul albanez din România Asdreni (Aleks Stavri Drenova) pus pe notele cântecului "Pe-al nostru steag e scris unire" lui Ciprian Porumbescu. A fost adoptat de către albanezi în 1912 la proclamarea Independenţei de stat ca imn pâna în zilele noastre.

Iată interviul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel