Le Figaro: Le Pen și Melenchon cer alegeri anticipate
Data publicării:
Autor: Ecaterina Dumitrescu
WhatsApp
Proteste
Proteste
Cei doi foști candidați la președinția Franței se declară încântați de mobilizarea continuă a vestelor galbene, în ciuda "campaniei de intimidare" pe care o impută Guvernului de la Paris.  

Peste 125 000 de "veste galbene" s-au mobilizat, sâmbătă, în toată Franța, dintre care 10.000 în Paris. La miezul zilei de sâmbătă încă nu era cunoscut faptul că Le Pen si Mélenchon sunt doi susținători arzători ai mișcării . 

”Mobilizarea populară este deja foarte puternică peste tot în Franța", a afirmat Jean-Luc Mélenchon, în timp ce se desfășoară cea de-a patra sâmbătă de mobilizare a "vestelor galbene". 

"Vestele galbene sunt prezente în toată țara!" a declarat, de asemenea, Marine Le Pen, președinta Adunării Naționale franceze.

Pentru cei doi foști candidați prezidențiali această mobilizare marchează eșecul unei strategii de "intimidare" atribuite lui Emmanuel Macron și a primului-ministru Édouard Philippe "O campanie guvernamentală de intimidare, de demonizare", a scris Marine Le Pen, într-o postare, pe Twitter. 

Apelul guvernului

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, și prim-ministrul Édouard Philippe, au invitat, de asemenea, "vestele galbene" să nu demonstreze la Paris, după sâmbăta marcată de violențe serioase.

Pentru a ieși din criză, Marine Le Pen și Jean-Luc Mélenchon solicită o dizolvare a Adunării Naționale de către Emmanuel Macron, pentru a putea începe procedura de alegeri legislative, fără a mai aștepta 2022. "Un rezultat rezonabil, liniștit și pozitiv, deoarece puterea nu reușește în toate scopurile", a concis liderului LFI, Jean-Luc Mélenchon.

În timp ce Emmanuel Macron și Édouard Philippe au cerut forțelor politice să lanseze "un apel la calm" pentru a evita o altă sâmbătă negră, Jean-Luc Mélenchon a refuzat invitația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel