Lazăr Gigel rămâne la conducerea CIADO. Declarații exclusive făcute de președintele organizației
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Lazăr Gigel a revenit asupra deciziei sale de a se retrage de la conducerea CIADO - cea mai mare organizație Antidrog din România.

Lazăr Gigel a spus că, la rugămintea academicianului Bălăceanu-Stolnici, a decis să rămână în continuare președintele CIADO România pentru a lupta împotriva drogurilor care le distrug viețile tinerilor.

"Astăzi a avut loc întâlnirea Consiliului Național CIADO urmare a declarațiilor mele de marți privind plecarea la o instituție europeană. Decizia unanimă a fost să continuăm programele până în 2020 cât este valabilă strategia națională Antidrog", a spus Lazăr Gigel pentru DC News.

Întrebat ce a spus academicianul Bălăceanu-Stolnici când a auzit că vrea să plece, Lazăr Gigel ne-a declarat: "Domnul academician a avut următoarea poziție: Lazăre, CIADO a ajuns în Comisia Europeană și în Națiunile Unite datorită ție. În aceeași măsură, 17% din politica europeană în materie de strategie îți aparține. Mă refer la strategia europeană Antidrog. CIADO a determinat schimbarea politicilor Antidrog în materie de prevenire. De ce acest lucru? Comisia Europeană acorda foarte multă atenție doar consumatorilor și noi am spus că avem o zonă vulnerabilă de nonconsumatori pe segmentul de vârstă 14-18 ani în UE, iar dacă nu intervenim cu programe de prevenire, aceștia ajung să fie la dispoziția dealerilor. Culmea ironiei... Comisia Europeană a înțeles și a introdus prevenirea ca principal factor al strategiei europene, în schimb, România, din 2013, nu are niciun program de prevenire viabil. Există doar un program pentru consumatori. De aici a pornit toată discuția".

"CIADO România influențează politicile europene, dar este desființat în România", a subliniat Lazăr Gigel.

Anunțul lui că se retrage a stârnit reacții și în plan internațional.

"Au venit și reacții din străinătate după anunțul meu de ieri. Domnul academician Bălăceanu-Stolnici a fost rugat să facă tot posibilul să mă determine să rămân un pilon în Europa de Est. Rugămintea Comisiei Europene a fost către domnul academician să continuăm proiectele de implementare și în Republica Moldova. (...) CIADO a devenit un pilon de stabilitate în politicile Antidrog în Europa de Est. Cred că toate lucrurile vor merge de-acum spre bine. Trebuie să îi ajutăm pe tineri", a mai spus Lazăr Gigel pentru DC News.

VEZI ȘI: Sebastian Papaiani și Ion Dichiseanu, gest de excepție împotriva consumului de droguri. Ce spune președintele CIADO România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel