Lazăr, decizie revocare. Bolcaș: Șmecherie dilatorie! Nu este posibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit pentru DCNews despre situația la care s-a expus Augustin Lazăr când a făcut contestația la revocare la Curtea de Apel Alba, instanță ce a considerat că nu era de competența acesteia judecarea procesului. 

Curtea de Apel Alba a trimis la Curtea de Apel București dosarul prin care Augustin Lazăr contestă revocarea sa. 

”Este o încercare, o șmecherie dilatorie folosită de către dl procuror-general, nedemnă de rangul său, prin care încearcă să tergiverseze luarea unei soluții de care, în mod categoric, se teme. Nu este posibil, nu cred că are chiar așa puține cunoștințe încât să nu-și dea seama care este instanța competentă. S-a prevalat de o atare situație pentru a putea să mai ciupească un termen, l-a ciupit, dar a făcut-o cu prețul demnității sale de profesionist, cu prețul devoalării slăbiciunilor sale de profesionist, care, la urma urmei, justifică cererea de revocare. 

La ora actuală, cel mai important lucru nu este revocarea ca atare, ci că pentru prima dată, de la apariția noii Constituții, care stabilește că procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, am avut acțiunea în concret a acestui text de lege, am văzut în ce constă autoritatea ministrului Justiției, care trebuie să fie respectată, e un început extraordinar de bun pentru sistemul judiciar românesc” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews

Vezi și: Lazăr, revocare. Toader, reacție după decizia instanței: Oare nu cunoștea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel