Lava Cake, rețeta pentru duminicile în familie. Răsfăț garantat!
Lava Cake este o prăjitură specială, numai bună pentru duminicile petrecute în familie, când vrei să te răsfeți cu ceva bun. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
- 170 g ciocolată amăruie 50%
- 115 g unt
- 30 g făină
- 60 g zahăr tos
- 1 g sare
- 4 ouă mari
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul la 218°C. Taie ciocolata în bucăți, apoi pune-o peste unt, într-un bol rezistent la căldură. Pune bolul la cuptorul cu microunde și topește amestecul, cu pauze odată la fiecare 10 secunde pentru a-l amesteca, potrivit retete.unica.ro. Alternativ, poți realiza amestecul de unt și ciocolată pe baie de abur. Amestecă făina, zahărul și sarea într-un bol.
Într-un bol separat, amestecă două ouă cu două gălbenușuri. Toarnă amestecul de făină și amestecul de ouă peste cel de ciocolată. Amestecă atent totul, cu ajutorul unei linguri de lemn. Aluatul ar trebui să fie gros, dar fără cocoloașe.
Pregătește aproximativ 5 forme termo-rezistente, pe care le tapetezi cu pudră de cacao. Pune-le pe toate pe o tăviță și toarnă amestecul pregătit mai devreme în forme. Pune tava cu forme în cuptor, timp de 12-15 minute. Când sunt gata, ar trebui să aibă un aspect ferm pe laterale și un aspect moale în partea de sus.
După ce scoți tava din cuptor, așteaptă un minut pentru ca prăjiturile să se răcorească puțin. Mai apoi, răstoarnă-le pe fiecare pe câte o farfurie. Opțional, poți să le pudrezi cu puțin zahăr pudră. Desertul se servește când încă este fierbinte, cu înghețată și fructe alături.
Citește și:
Prăjitura criminală cu ciocolată. Rețeta pentru weekend
Ingrediente
- 1/4 ceaşcă zahăr pudră
- 3/4 ceaşcă frişcă lichidă
- 1 1/2 linguri cacao
- frișcă de ciocolată
- 3/4 linguriţă esenţă de vanilie
- 3/4 ceaşcă frişcă lichidă
- 300 g fulgi de ciocolată sau ciocolată menaj rasă
Ganache de ciocolată
- 250 g frişcă lichidă bătută
- 1/2 ceaşcă pudră cacao
- 3 linguri lapte
- 1/2 ceaşcă zahăr
- 200 g cremă de brânză la temperatura camerei
Mousse de ciocolată
- 400 g biscuiţi digestivi
Pentru decor
- 100 ml sirop de ciocolată
- 100 g fulgi de ciocolată
Cum se prepară
Pentru mousse de ciocolată:
Amestecă bine crema de brânză cu zahărul şi laptele, până la omogenizare. Adaugă cacao şi înglobează frişca lichidă bătută bine.
Pentru ganache de ciocolată:
Pune pe bain marie frişca lichidă pentru ganache şi, când fierbe, adaugă ciocolata de menaj sau fulgii de ciocolată. Lasă vasul acoperit timp de 5-7 minute, apoi bate cu telul până la omogenizare.
Pentru frişca de ciocolată:
Amestecă frişca lichidă într-un castron pus la congelator şi bate 15 minute, astfel încât să se îngroaşe amestecul. Amestecă bine cu mixerul pe viteză medie şi adaugă treptat pudra de cacao şi zahărul pudră. Bate până ce frişca de ciocolată face vârfuri sticloase.
Asamblare:
Tapetează o tavă de prăjituri cu hârtie de copt. Pune un strat de biscuiţi graham pe fundul tăvii. Deasupra lor, toarnă jumătate din compoziţia de mousse de ciocolată şi netezeşte. Toarnă jumătate din crema ganache de ciocolată peste mousse şi apoi încă un strat de biscuiţi.
Deasupra lor pune restul de mousse de ciocolată şi ganache de ciocolată şi încă un strat de biscuiţi. Peste ultimul strat toarnă frişca de ciocolată şi presară fulgi de ciocolată sau rade ciocolată menaj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News