Lanț de supermarketuri, amendat pentru fixare ilegală de prețuri la legume și fructe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
profi
profi

Consiliul Concureţei a amendat cu patru milioane de euro companiile Interfruct, Albinuţa Shops şi Profi Rom Food care au stabilit ilegal preţul de vânzare a legumelor şi fructelor comercializate printr-o reţea de supermarketuri.

Invetigaţia a fost declanşată în 2009, ulterior autoritatea de concurenţă constantând că cele trei companii au încheiat o înţelegere prin care furnizorul Interfruct stabilea preţurile de vânzare la raft a legumelor şi fructelor. Produsele erau comercializate prin magazinele din reţeaua Profi din Bucureşti, aparţinând detailiştilor Albinuţa Shops şi Profi Rom Food, informează Mediafax.  "Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă. Practic, prin această înţelegere Albinuţa Shops şi Profi Rom Food nu au avut posibilitatea de a reduce preţurile de revânzare a legumelor şi fructelor, ceea ce ar fi fost în beneficiul consumatorilor", a declarat într-un comunicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Acordul ilegal dintre Interfruct şi Profi s-a derulat pe o perioadă de un an, iar cel dintre Interfruct şi Albinuţa pe o perioadă de 2 ani. Cele două acorduri au avut ca obiect legumele şi fructele proaspete, cu excepţia bananelor.

Consiliul Concureţei a amendat astfel irma Interfruct cu 1,8 milioane lei (aproximativ 400.000 euro), Albinuţa Shops cu 2,6 milioane lei (600.000 euro) şi Profi Rom Food cu 12,3 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel