Urmărește emisiunea live
Lala (OK Medical): Motivul pentru care vedem o scădere a numărului de cazuri COVID-19
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihail Lala, managerul OK Medical, a explicat de ce acum se constată o scădere a cazurilor raportate de infectare cu Covid-19 şi a numărului de persoane internate.

"Măsurile care s-au implementat în ultimul an au fost ineficiente din punct de vedere economic. Este incontestabil. Acum rămâne întrebarea: ‚cât de eficiente au fost din punct de vedere epidemiologic?’. Ne putem uita la cifre, care vorbesc de la sine.

Avem aproape 800.000 de cazuri raportate ca fiind depistate pozitiv în ultimul an. La o rată de bun simţ de 1 la 10 de depistare şi raportare suntem undeva la opt milioane de îmbolnăviri sau de oameni care au trecut prin boală. Păi ne apropiem de acel prag de 60-70% de unde putem să spunem că pandemia este rezolvată’ . Acesta este considerentul pentru care noi, acum, vedem o scădere în cazuri, implicit o scădere în testare şi internare.

Este un ciclu natural, oamenii s-au îmbolnăvit – majoritatea dintre ei – sunt imunizaţi natural o anumită perioadă de timp, dar acestă imunizare ‚expiră’, între ghilimele", a explicat, în cadrul dezbaterii ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei COVID”, Mihail Lala.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel