Urmărește emisiunea live
La un restaurant din Brăila, plin de persoane, s-a prăbușit tavanul / update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ISU Brăila
Foto ISU Brăila
Tavanul fals al unui restaurant din Brăila s-a prăbuşit, duminică, 6 noiembrie. A fost activat Planul roşu de intervenţie.

La un restaurant din municipiul Brăila s-a prăbușit tavanul fals din rigips (pe aproximativ 250 mp), a transmis ISU Brăila. Din primele informații, în restaurant se aflau aproximativ 100 de persoane.

A fost activat Planul roșu de intervenție, a fost activată grupa operativă la nivelul ISU Brăila. La fața locului s-a deplasat și inspectorul șef al ISU Brăila. Până la momentul actual, nu au fost persoane asistate medical.

La locul incidentului, au fost mobilizate patru autospeciale de stingere incendii, două echipaje de descarcerare, trei ambulanţe SMURD, cinci salvări de la SAJ Brăila.

Persoanele aflate în interior s-au autoevacuat, a transmis ISU Brăila.

UPDATE 1:

A fost dezactivat Planul Roșu de intervenție. Trei persoane au primit îngrijiri medicale, fără să fie nevoie și de transport la spital. Dintre acestea, două au un traumatism cranio-cerebral minor. Cea de-a treia persoană a suferit un atac de panică.

UPDATE 2:

Potrivit ISU Brăila, în restaurant se aflau 60 de persoane, nu 100, cum s-a transmis inițial.

Citește și...

Ministrul Alexandru Rafila, întrebat dacă vor fi mai multe cazuri de gripă decât anul trecut: Da! Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că, în acest sezon rece, vor fi mai multe cazuri de gripă decât s-au înregistrat anul trecut. 

Alexandru Rafila a fost întrebat, recent, într-o conferinţă de presă, cum se anunţă sezonul gripal şi dacă ar trebui să ne aşteptăm la mai multe cazuri.

„Da, mai multe decât anul trecut vor fi. Anul trecut, au fost foarte, foarte puţine. Asta nu înseamnă neapărat că este îngrijorător, important e cât de multe vor fi. (...) Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor, pentru că mulţi dintre ei nu s-au mai vaccinat. Nu au venit niciun contact cu virusul şi e clar că imunitatea faţă de virusul gripal în general este ceva mai scăzută şi atunci sigur că ne punem problema”, a declarat ministrul Alexandru Rafila. 

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de gripă, având în vedere şi că nu mai sunt măsurile de anul trecut, cu obligativitatea purtării măştii şi alte restricţii.

„Pe de altă parte, şi măsurile care au fost împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mască, anumite restricţii nu mai există în momentul de faţă. E o boală care transmite identic. Nu e nicio diferenţă între cum se transmite gripa şi cum se transmite infecţia cu noul coronavirus. Şi atunci e evident că este posibilă o recrudescenţă a numărului de cazuri”, a mai transmis ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel