La întoarcerea în bazin, Ryan Lochte vizează o medalie la JO de la Tokyo
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Înotătorul american Ryan Lochte, care a revenit în competiţie după 14 luni de suspendare, a afirmat, miercuri, că s-a schimbat şi că vizează o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo peste un an, informează AFP.

"Fac acest lucru pentru mine şi pentru familia mea. Vreau să merg la Jocurile Olimpice din 2020, a cincea mea Olimpiadă, şi poate să urce pe podium. Tot ce fac în şi în afara piscinei, o fac pentru familia mea", a declarat el.

Lochte, care va împlini 35 de ani sâmbătă, s-a calificat pentru selecţiile americane graţie timpului de 1 min. 57 sec. 88/100 obţinut în proba de 200 m mixt din cadrul Campionatelor SUA de la Palo Alto. 

Lochte, sextuplu campion olimpic şi deţinător al recordului mondial în această probă, a fost suspendat 14 luni de Agenţia americană antidopaj după ce s-a afişat pe reţelele de socializare în timp ce primea o injecţie intravenoasă în mai 2018.

De asemenea, el s-a aflat în centrul unei agresiuni inventate la JO de la Rio din 2016, care i-a atras o suspendare pe 10 luni.

Multiplul campion mondial, care a urmat un tratament pentru probleme de alcoolism anul trecut, a mai afirmat că s-a schimbat de la naşterea fiului său Caiden, în 2017, şi a fiicei sale Liv, luna trecută.

"Am urmat o cură de dezintoxicare, am făcut totul. De la naşterea copiilor mei, văd viaţa diferit", a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel