La ce riscuri te supui dacă ții post intermitent, potrivit ultimelor studii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ArtesiaID
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ArtesiaID
Un studiu a descoperit că cei care urmau un program de alimentație restricționat la 8 ore, un tip de post intermitent, în comparație cu cei care mâncau într-un interval de 12 până la 16 ore, aveau un risc cu 91% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Postul intermitent constă în restricționarea alimentației zilnice la un interval de 4 până la 12 ore. Majoritatea celor care urmează acest regim alimentar mănâncă într-un interval de 8 ore și postesc 16. Un studiu realizat cu peste 20.000 de adulți a dezvăluit că persoanele care își limitează alimentația la mai puțin de 8 ore au cu 91% mai multe șanse de a muri din cauza bolilor cardiovasculare în comparație cu cei care mănâncă într-un interval de 12-16 ore pe zi.

Rezultatele acestei cercetări preliminare au fost prezentate recent la Sesiunile Științifice 2024, o întâlnire anuală care a avut loc anul acesta la Chicago și în care au fost prezentate cele mai recente studii despre sănătate, bunăstare și stil de viață.

"A restricționa mesele zilnice la un interval scurt, cum ar fi 8 ore pe zi, a devenit o metodă foarte populară în ultimii ani, o modalitate de a pierde în greutate și de a îmbunătăți sănătatea inimii", însă "nu sunt cunoscute efectele pe termen lung", avertizează Víctor Wenze Zhong, autorul principal al studiului și epidemiolog-șef la Școala de Medicină a Universității Jiao Tong din Shanghai, China.

Ce a descoperit studiul despre postul intermitent

Pentru a afla acest lucru, autorii au efectuat un studiu cu 20.000 de adulți, au revizuit informațiile despre modelele alimentare ale participanților în sondajele anuale realizate între 2003 și 2018 și le-au comparat cu datele despre persoanele decedate în Statele Unite între 2003 și 2019.

Analiza a descoperit că cei care se hrăneau în mai puțin de 8 ore pe zi aveau cu 91% mai mult risc de deces din cauza bolilor cardiovasculare și, de asemenea, a observat un risc mai mare de deces cardiovascular la persoanele care sufereau de boli cardiace sau cancer.

"Printre persoanele cu boli cardiovasculare, o durată a alimentației mai mică de 10 ore pe zi a fost asociată cu un risc cu 66% mai mare de deces din cauza bolilor cardiace sau a accidentului vascular cerebral. În schimb, restricționarea orară nu a redus riscul global de deces din orice cauză, în timp ce alimentația mai lungă de 16 ore pe zi a fost asociată cu un risc mai mic de mortalitate la persoanele cu cancer.

"Am fost surprinși să descoperim că cei care urmau un program de alimentație restricționat la 8 ore aveau mai multe șanse de a muri din cauza bolilor cardiovasculare", recunoaște Zhong.

Alte detalii relevante despre acest tip de alimentație

Autorii recunosc limitările studiului care în viitor ar trebui completate cu informații suplimentare despre calitatea nutrițională a dietelor participanților și mai multe informații pentru a compara datele demografice și caracteristicile de bază ale participanților.

În plus, autorii avertizează că, prin includerea informațiilor auto-declarate despre dietă, participanții la studiu ar putea să fi făcut erori sau omisiuni cauzate de memorie, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel