La ce oră e cel mai bine să-ți bei cafeaua. Ce se întâmplă dacă pui prea mult zahăr
Există anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea cafelei ce trebuie evitate.
Iată, în cele ce urmează, unele dintre cele mai comune greșeli, potrivit Fox News.
Cafea măcinată. Alegem, de obicei, să cumpăram cafea măcinată, în loc de cafeaua boabe, pentru ca ne e mai ușor și mai la îndemână să o procurăm gata măcinată. Experții în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conține mai mulți radicali liberi care pot contribui la apariția stresului oxidativ.
Păstrăm cafeaua în ambalajul original după deschidere. Cafeaua trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul.
O bem prea de dimineață. Specialiștii recomandă ca ceașca de cafea să fie băută între orele 10.00 si 12.00, pentru că atunci scade nivelul de cortizol din organism și simțim nevoia de un plus de energie.
Punem prea mult zahăr în cafea. Atunci cand îndulcim în mod excesiv cafeaua, nu facem altceva decât să o transformăm într-un desert.
Citește și: Nutriționistul Bilic: Cafeaua băută cu lapte ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă
„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv - mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.
Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!
Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă”, a precizat Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News