La Brașov, durează 50-60 de zile dezinfectarea scărilor de bloc, o dată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Autoritățile publice locale sunt obligate să dezinfecteze intrările  și spațiile comune din blocuri. La Brașov însă, se caută soluții. 

Necesitatea dezinfecției intrărilor și spațiilor comune din blocuri nu poate fi pusă în discuție, de aceea, încă de acum o săptămână, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia ca toate asociațiile de proprietari să facă această dezinfecție. Odată cu adoptarea Ordonanței militare nr. 4, această activitate intră în atribuțiile primăriilor.

Cât durează la Brașov dezinfectarea blocurilor 

În această situație, problemele majore cu care se confruntă primăriile orașelor mari sunt legate de timpul fizic pentru realizarea dezinfecțiilor. De exemplu, În Brașov sunt aproximativ 15.000 de scări de bloc, în urma unei analize făcute împreună cu operatorul care asigură serviciile de dezinfecție, timpul necesar pentru a face această dezinfecție în fiecare scară de bloc, cel puțin o dată, este de 50-60 de zile, cu 5 echipe, în condițiile în care cea mai mare parte a activității s-ar concentra pe aceste dezinfecții. Iar Municipalitatea trebuie să asigure, în continuare, dezinfecția mijloacelor de transport în comun, a terminalelor RATBv, a refugiilor RATBv, a piețelor și a altor spații publice.

De unde se iau materiale dezinfectante?

A două problemă este legată de materialele și soluțiile necesare pentru dezinfecție, având în vedere că aceste produse sunt tot mai greu de procurat.

Având în vedere această situație, primarul George Scripcaru a convocat astăzi reprezentanții celor două firme de salubrizare și a operatorului care are delegată activitatea de dezinfecție.

”Această dezinfecție este un lucru necesar și care trebuie implementat cât se poate de repede. Pentru a face acest lucru, trebuie să facem și o analiză realistă a ceea ce presupune această activitate, atât din punct de vedere al timpului necesar, cât și a logisticii. Este evident că fără sprijinul asociațiilor de proprietari ne va fi foarte greu să facem această dezinfecție într-un timp acceptabil. (...) Deja am dat dispoziție la Serviciul Achiziții să încerce să găsească cele necesare aplicării acestei prevederi și, de urgență, să o punem în aplicare”, a declarat primarul George Scripcaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel