Kovesi sesizează CSM cu privire la declarațiile unui viceprimar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kovesi
kovesi

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, sesizează CSM cu privire la viceprimarul din Ploiești, Raul Alexandru Petrescu, care a făcut ”afirmații denigratoare” în presa locală, de natură să afecteze independența justiției.

Șefa Direcției Naționale Anticorupție a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să verifice dacă declarațiile lui Petrescu aduc atingere imaginii magistraților și independenței acestoria.

Conform comunicatului DNA, citat de Digi24, vicele a declarat în legătură cu motivațiile aduse trimiterii sale în judecată că ”este un ordin politic, o mizerie a unor cretini, este ceva fabricat, iar cei de la DNA sunt executanţi ale unor ordine politice”.

Șefa CSM a decis că ”în acest context, s-a solicitat CSM analizarea şi dispunerea măsurilor legale, ţinând seama că, prin declaraţii de acest gen se creează un potenţial de deteriorare a imaginii magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului.

Raul Alexandru Petrescu a fost trimis în judecată de DNA pe 18 iunie pentru complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență, după ce ar fi ajutat o persoană să se reprogrameze la examenul auto într-un termen mai scurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel