Kovesi, procuror şef european. Călin Popescu Tăriceanu: Am citit CV-ul lui Bohnert. Nu contează calităţile profesionale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
ALDE
ALDE
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un nou mesaj dur la adresa Laurei Codruţa Kovesi, votată în COREPER drept candidatul Consiliului UE la funcţia de procuror şef european. Politicianul a spus că Kovesi este "o persoană caracterizată de mediocritate profesională" şi că Jean Francois Bohnert ar fi fost un candidat mult mai bun, potrivit CV-ului. 

"Doamna Kovesi îmi pare o persoană care este caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate, care a favorizat acțiunile forțelor oculte asupra justiției. Este sancționată cu două decizii CCR. Este sancţionată cu două decizii ale Curţii Constituţionale: una pentru încălcarea principiului fundamental al separaţiei puterilor în stat, prima decizie, a doua decizie a sancţionat-o pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audieri în faţa Parlamentului, sfidând astfel instituţia fundamentală legislativă.

E o lecție care ni se dă, în sensul prost în care înțelege UE să facă lucrurile. Nouă ni s-a cerut riguros să avem oameni profesioniști în instituții.

Am avut curiozitatea să citesc CV-ul domnului Bohnert și acum vedem că nu contează calitățile profesionale, experiența, ci jocul politic. Nouă ni se spunea - nu faceți interferență politică în justiție și s-a dovedit acolo că se face exact invers", a scris Tăriceanu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel