România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 20 sep 2019 / 11:25
Kovesi, procuror şef european. Călin Popescu Tăriceanu: Am citit CV-ul lui Bohnert. Nu contează calităţile profesionale
ALDE
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un nou mesaj dur la adresa Laurei Codruţa Kovesi, votată în COREPER drept candidatul Consiliului UE la funcţia de procuror şef european. Politicianul a spus că Kovesi este "o persoană caracterizată de mediocritate profesională" şi că Jean Francois Bohnert ar fi fost un candidat mult mai bun, potrivit CV-ului. 

"Doamna Kovesi îmi pare o persoană care este caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate, care a favorizat acțiunile forțelor oculte asupra justiției. Este sancționată cu două decizii CCR. Este sancţionată cu două decizii ale Curţii Constituţionale: una pentru încălcarea principiului fundamental al separaţiei puterilor în stat, prima decizie, a doua decizie a sancţionat-o pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audieri în faţa Parlamentului, sfidând astfel instituţia fundamentală legislativă.

E o lecție care ni se dă, în sensul prost în care înțelege UE să facă lucrurile. Nouă ni s-a cerut riguros să avem oameni profesioniști în instituții.

Am avut curiozitatea să citesc CV-ul domnului Bohnert și acum vedem că nu contează calitățile profesionale, experiența, ci jocul politic. Nouă ni se spunea - nu faceți interferență politică în justiție și s-a dovedit acolo că se face exact invers", a scris Tăriceanu pe Facebook. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro